1. Home
  2. Nyligen blivit migrerad till Loopia? Se hit!

Nyligen blivit migrerad till Loopia? Se hit!

Hej och varmt välkommen till Loopia!
Vi hoppas att du redan gjort dig hemmastadd och är lika glad över oss som vi är över dig!

Om du är här innebär det antagligen att du nyligen fått dina tjänster migrerade till oss på Loopia från en annan leverantör. Vi hoppas verkligen att allt gått smidigt och bra!

Att få sina tjänster migrerade mellan leverantörer kan vara både en otäck och obemärkt händelse, och vi hoppas givetvis på att det senare passar in på din upplevelse!

Även om själva migreringen gått smärtfritt och obemärkt så förstår vi såklart att det kan vara en stor omställning att få en ny leverantör, och vi har därför skapat denna samlingsguide med bra-att-ha länkar, information och guider som kan komma till användning för att du som ny kund ska ”hit the ground running”!

Om din fråga inte finns representerad här nedan, så finns den säkert besvarad ändå. Sök gärna i vår utförliga kunskapsdatabas på https://loopia.se/support för att hitta svar på nästan allt. Där hittar du också våra kontaktuppgifter för att komma i kontakt med vår support som kan hjälpa dig med allt annat!

Varför har jag blivit migrerad till Loopia?

Loopia har varit ett av Sveriges ledande webbhotell under många år nu och det medför att andra bolag som inte (längre) har som huvudfokus att syssla med hosting vänder sig till oss för att ta över deras kundbas.

Det kan också bero på att beslutet tagits att vissa tjänster eller avtal skall stängas ner hos ett av våra svenska systerbolag (Websupport, Space2u, Levonline, Crystone, Servage) och de kunder som omfattas av den tjänsten/avtalet därmed får flyttas till oss på Loopia där vi kan fortsätta erbjuda samma eller liknande tjänster/avtal.

Det kan också handla om rena förvärv av bolag för att stärka vår position på marknaden.

Vad skiljer sig från min tidigare leverantör?

Svaret på detta varierar givetvis beroende på var du var kund tidigare, men här nedan följer en del länkar till våra produktsidor m.m. så att du kan göra en jämförelse till din tidigare leverantörs utbud/priser m.m.

Administration av tjänster

Kanske den viktigaste förändringen är att du efter migreringen har en ny adminpanel för att administrera dina tjänster som numer ligger hos oss på Loopia.

Vi kallar den för Loopia Kundzon och där hittar du alla dina tjänster hos oss på Loopia och har möjlighet att lägga till, säga upp, beställa, konfigurera och ta bort tjänster i ditt konto.

Du finner en sammanställning av samtliga våra guider som gäller specifikt Loopia Kundzon här; https://support.loopia.se/article-categories/loopia-kundzon/

E-postinställningar

Det lättaste sättet att justera så att din e-postklient ansluter med korrekta uppgifter är att helt enkelt ta bort kontot och lägga till det igen med uppdaterade serverinställningar.

E-postinställningar du behöver ange i din e-postklient är:

E-postadress: e-postadress@dindomän.se
Inkommande server (POP3 eller IMAP): mailcluster.loopia.se
Utgående server (SMTP): mailcluster.loopia.se
Port för inkommande server (POP3): 995
Port för inkommande server (IMAP): 993
Port för utgående server (SMTP): 587
Användarnamn: e-postadress@dindomän.se
Lösenord: Samma som du haft tidigare (detta går enkelt att uppdatera genom din Loopia Kundzon)

SMTP-authentisering: Ja, använd samma inloggningsuppgifter som på server
för inkommande e-post.

Du har även guider för hur du ställer in din e-post i olika e-postprogram på https://support.loopia.se/wiki/E-postklienter

Webmail

I samband med att er e-post migrerades till Loopia fick du en ny adress till er webbmail.

Den nya webbmailen hittar du här: https://webbmail.loopia.se där du loggar in med din e-postadress och e-postlösenord.

Se gärna denna guide till er nya webbmail: https://support.loopia.se/knowledge-base/Webbmail

FTP

FTP-konton är dessvärre inte möjliga för oss att migrera/importera på ett smidigt sätt. Därför krävs att nya FTP konton skapas hos oss på Loopia för att komma åt dina webbfiler.

Det är dock väldigt snabbt gjort från din Loopia Kundzon enligt denna guide!

Betalningsuppgifter

Du kan redan nu lägga upp Loopia som ny leverantör till ditt företag eller organisation så att framtida betalningar av dina tjänster blir enklare att genomföra.

Leverantörsinformation
Loopia AB
Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås
Organisationsnummer: 556633-9304
Bankgiro: 5519-9533

Vid utlandsbetalningar:
SWIFT: DABASESX
IBAN: SE5612000000013070127185
Bank: Danske bank

Hur gör jag nu X, Y & Z?

Hur du gör alla de saker som du lärt dig att göra på ett visst sätt hos din tidigare leverantör kommer såklart se lite annorlunda ut nu med en ny administrationspanel.

Vi har fokuserat hårt på att göra vår Loopia Kundzon så användarvänlig och lättanvändlig som möjligt, men att bli flyttad från något bekant till något nytt kan såklart orsaka disorientering, oavsett hur användarvänligt något är.

Det förstår vi såklart och vill därför tipsa om vår kunskapsdatabas som innehåller massvis med guider på det mesta vi kunnat komma och tänka på kan vara användbart för våra kunder.

På denna sida hittar du också kontaktuppgifterna till vår prisbelönta support som har öppet 365 dagar om året, vardagar 8-19, helger 11-15 och tveka inte att höra av dig om du inte hittar svaret på dina frågor i kunskapsdatabasen, så hjälper vi dig gladeligen att komma vidare.

De vanligaste frågorna finner du svar på här;

• Hur hittar jag mitt kundnummer / inloggningsuppgifter?
    • Ditt kundnumret går att få tag på via Loopia Kundzon under rutan ”Mitt konto”. Det går även att få sin användarinformation utskickad per e-post genom att gå in på loopia.se/loggain och klicka på länken ”Glömt dina användaruppgifter? Klicka här” samt följa de instruktionerna som ni hittar på den sidan.

• Hur installerar samt administrerar jag e-postkonton?
    • Du skapar och administrerar e-postkonton i Loopia Kundzon. Information om hur du skapar e-postadresser och ställer in din e-postklient hittar du här.

• Hur byter jag till er som leverantör av min domän?
    • Information om detta hittar du här.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar angående detta så är du varmt välkommen att kontakta vår domänavdelning på adressen registry@loopia.se.
  • Hur byter jag till Loopia webbhotell från mitt befintliga?
    • Information om detta hittar du här.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar angående detta så är du varmt välkommen att kontakta vår domänavdelning på adressen registry@loopia.se.
  • Hur avregistrerar jag mitt domännamn?
    • För att deaktivera dessa domäner så behöver du först logga in i din kundzon och själv välja vilka domäner du ej vill förlänga.

Vår guide för att deaktivera domäner hittar du här.

Observera att du kan både deaktivera enstaka domäner eller välja att deaktivera fler med massändring.

Efter att du har deaktiverat de domäner du ej avser att förlänga kommer en ny faktura skickas ut till dig inom ett par timmar om du har fakturering via e-post. Observera att om du har fakturering via vanlig post så kommer fakturan inom några dagar.
  • Min WordPress blir bara vit eller ger ett error 500-fel?

• Hur pekar jag om min sida till min externa hemsida?
    • Om du har en domän hos oss som du vill använda för att vidarebefordra besökare till en extern sida, så hittar du information om hur du göra detta som webbhotellskund här, och som LoopiaDNS-kund här.
  • Jag har flyttat, hur adressändrar jag hos er?
    • Genom att logga in i kundzonen på loopia.se kan du som kund själv uppdatera dina adressuppgifter alternativt lägga till en separat faktureringsadress. Du gör detta under ”Kontoinställningar” som du hittar i högermenyn. Om du vill att vi gör det åt dig ber vi dig återkomma med ditt kundnummer (FAXX-XX-XX-XX) och de uppgifter du vill uppdatera.
  • Hur byter jag ägare på ett domännamn eller webbhotellskonto?
    • För att överlåta en konto eller ett/flera domännamn så loggar du in i din Loopia Kundzon och väljer “Kontoinställningar” i menyn till höger. Välj sedan “Överlåtelse av konto eller domännamn” för att starta en ny överlåtelse. Om du har ytterligare frågor eller funderingar kring detta så är du varmt välkommen att kontakta vår supportavdelning på adressen support@loopia.se.
  • Hur laddar jag upp min hemsida via FTP hos er?
    • Du använder en FTP-klient för att ladda upp din hemsida till ditt konto hos oss. Vi har lagt upp guider för de vanligaste FTP-klienterna (programmen) här.