1. Home
  2. E-post
  3. Flytta hemsida och e-post till Loopia
  1. Home
  2. Webbhotell
  3. Flytta hemsida och e-post till Loopia
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Flytta hemsida och e-post till Loopia

Flytta hemsida och e-post till Loopia

Att flytta din hemsida, e-post och dina domännamn kan låta krångligt, men följer du nedanstående guide så är det faktiskt riktigt enkelt. Skulle du köra fast på någon av punkterna är du självklart välkommen att kontakta vår support. Vi har öppet alla dagar året runt (japp, även julafton). Välkommen till ett riktigt webbhotell.

Beställ Loopia webbhotell

Välj det av våra webbhotellspaket som passar dig bäst. Välj där att du redan har en domän och ange ditt nuvarande domännamn (adressen till din hemsida utan www). Observera att detta ej kommer att påverka din nuvarande webbsida då ingen trafik styrs om vid beställningstillfället.
Genomför sedan beställningen. Du kommer nu att få en faktura på det webbhotellspaket du valt. Vill du komma igång snabbt så kan du betala din faktura med kort på adressen https://www.loopia.se/betalaonline. När betalningen är inkommen till oss så kommer dina kontouppgifter att skickas till den e-postadress du angav i beställningen.

Flytta din hemsida

HTML-sida:

Har du en vanlig html-sida laddar du ned en kopia av din hemsida från din nuvarande leverantör oftast med hjälp av ett FTP-program. Du laddar sedan upp dem till ditt konto här genom FTP.
Saknar du FTP-inloggningsuppgifter så skapar du ett konto i kundzonen genom att klicka på ”FTP-konto” i menyn ”Lägg till/skapa…”.
Följ våra guider för att ladda ned och upp dina filer via ftp.
Du hittar dessa här.

Blogg:

Har du idag en blogg hos en annan leverantör, t ex en WordPress-blogg hos WordPress.com, eller någon gratistjänst som Blogg.se eller Blogger kan du enkelt flytta över dem med hjälp av våra guider i kunskapsdatabasen.

Databas:

Har du en MySQL-databas hos din nuvarande leverantör (exempelvis WordPress drivs med en databas) så kan du flytta den med hjälp av programmet MySQL-workbench och vår guide i kunskapsdatabasen eller direkt via phpMyAdmin i din kundzon.

Testa hemsida

För att testa att allt fungerar som det ska med din hemsida innan du styr trafiken till Loopia så kan du ange adressen http://dindomän.se.loopiadns.com (där du byter ut dindomän.se mot ditt domännamn).
Observera att om du har tex WordPress så måste du i WordPress ange att sidans URL är med loopiadns.com för annars kommer du till din gamla leverantör. Mer information om detta finns på denna sida.

Flytta e-post

För att lägga upp dina e-postadresser hos oss och föra över alla tidigare e-postmeddelanden följer du vår guide i kunskapsdatabasen.

Flytta eller peka om domäner

När sidan fungerar som den ska och du skapat samtliga e-postkonton så är det dags att styra om besökarna till Loopia. Detta gör du din Loopia Kundzon.
För att peka om eller flytta dina domäner till oss följer du vår guide i kunskapsdatabasen.

Säg upp ditt nuvarande webbhotell.

När du kontrollerat att du fått över allt, och att allting fungerar som det ska är det dags att säga upp ditt nuvarande leverantör. Olika leverantörer har olika uppsägningsförfaranden så kontakta din leverantör för information om just deras tillvägagångssätt.

Saknar du något i genomgången ovan så tveka inte att kontakta vår support för att få hjälp.