1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Vidarebefordra domän till annan URL

Vidarebefordra domän till annan URL

Så här gör du för att genom Loopia Kundzon hantera vidarebefordring av ett domännamn som är registrerat hos oss.

Börja med att klicka på ditt domännamn och välj sedan vidarebefordring och vilket alternativ du här vill använda dig av.
Om du vill att samma sida ska visas för domänen både med och utan www framför klickar du för Synkronisera domännamnet och subdomänen www.

Vidarebefordra (iframe)

Denna valmöjlighet vidarebefordrar besökare, genom en ram-sida hos oss, till mål-adressen. På så sätt kvarstår domännamnet i webbläsarens adressfält. Det är även möjligt att ange en titel och diverse meta-information (för sökmotorer).

Klicka för Vidarebefordra för att kunna göra inställningar för pekningen. Följande information kan nu anges.

Mål
Den adressen du vill vidarebefodra dina besökare till (obligatorisk). T.ex.: http://www.mindoman.se/~mindoman/
Titel
Den titel som visas i webbläsaren för dina besökare (icke obligatorisk).
Nyckelord
De nyckelord (meta-information) du vill ska användas för din adress (icke obligatorisk). Det du anger här blir en del av de meta-taggar som skapas för din adress.
Beskrivning
Den beskrivning (meta-information) du vill ska användas för din adress(icke obligatorisk). Det du anger här blir en del av de meta-taggar som skapas för din adress.

Notera att en domän som vidarebefordras med iframe bara fungerar med http och att servern där den sida som domänen pekas till måste tillåta iframe.
Du kan inte heller använda iframe för att peka till en webbutik eftersom butikens betalningssystem kräver https-trafik mellan servern och besökaren.

Skicka vidare till extern URL

Denna valmöjlighet vidarebefordrar besökare direkt till angivet mål. På så sätt visas mål-adressen i webbläsarens adressfönster.

Mål
Den adressen du vill vidarebefordra dina besökare till (obligatorisk). T.ex.: http://www.mindoman.se/~mindoman/
Typ:
Skicka vidare (302): Anger tekniskt att sidan temporärt bytt webbadress.
Sidan har flyttat (301) Anger tekniskt för sökmotorer att sidan permanent har bytt adress.

Vidarebefordra till annan domän i kontot ( alias )

Med detta så kan du styra trafik från ditt domännamn till ett annat i kontot så besökare, oavsett vilken av dina adresser de skriver, kommer till samma webbsida.

När du är klar med ovanstående steg så klickar du på Skicka för att spara inställningarna. Du har nu skapat en vidarebefordring av WWW-trafik för ditt domännamn.