1. Home
 2. E-post
 3. Flytthjälp av E-post(endast) till Loopia
 1. Home
 2. Övrigt
 3. Flytthjälp av E-post(endast) till Loopia

Flytthjälp av E-post(endast) till Loopia

Loopias flyttjänst

Om du vill flytta till Loopia från en annan leverantör kan vår support bistå med flytthjälp av din e-post mot en kostnad på 1 000 kr inkl moms per påbörjad timme. För att underlätta flytten har vi satt ihop en guide som går igenom vad vi behöver för att flytta dina tjänster till oss. Beställning av flytthjälp skickas per e-post till support@loopia.se med den information vi efterfrågar längre ner i denna guide.

Vill du istället flytta din e-post på egen hand? Se denna guide.

Vill du även att vi flyttar din hemsida? Se vår kompletta Flytthjälp guide här som även inkluderar hemsida.

Vad flyttar vi?

I flytthjälpen ingår flytt av domännamn till Loopia inklusive e-post där varje adress får innehålla max 5 GB data totalt.

Flytt av e-post

Vi skapar e-postkonton hos oss med samma lösenord som tidigare och synkroniserar över de meddelanden vi hittar hos den tidigare leverantören.

Vad behöver vi av dig som kund?

Nödvändigt:

 • Ditt kundnummer hos Loopia.
 • Samtliga e-postkonton med tillhörande lösenord (Användarnamn/lösenord)
 • Adress till IMAP-server för att kunna synkronisera över dessa. (Servernamn)

Till stor hjälp:

 • Inlogg till kundzon/administration hos nuvarande leverantör.
 • Eventuella specialanpassningar hos nuvarande leverantör som vi bör känna till.

(Frivilligt) Flytt av domän och NS

Vill du även att vi passar på att hjälpa dig flytta ditt domännamn till Loopia? Vi hjälper dig gärna med detta i samband med flytten av e-post.

För att flytta din domän till Loopia så behöver vi flyttkoden och dina nuvarande domäninställningar.

Nödvändigt:

 • Auktoriseringskod för samtliga domäner (observera att det tillkommer en transferkostnad för många domännamn och att transfer av dessa kan ta 3-5 dagar innan vi är registrar och kan byta namnservrar. Dessa transferkostnader ingår ej i kostnaden av denna flyttjänst.
 • Zon-fil för domänen för att vi ska kunna lägga upp eventuella subdomäner, externa MX med mera innan vi byter till våra namnservrar.
 • Samtliga domäner som ska flyttas till oss måste ägas av samma org eller personnummer som äger målkontot här på Loopia.
 • Innan flytten måste det säkerställas att samtliga domännamn som ska flyttas ägs av den person/det företag som äger kontot de ska flyttas till. Domänens ägarskap måste ha samma ägare som ditt Loopia konto. Stämmer ej ägarskapen överens så rekommenderar vi att du gör ett ägarbyte på det som inte stämmer.

Innan flytten slutförs…

Du som kund kontrollerar att samtliga e-postkonton finns upplagda i er kundzon.

Efter att dessa steg är bekräftade uppdateras domänens DNS och det tar då 1-48 timmar innan all trafik är ompekad och går via Loopia.

Was this article helpful?

Related Articles