Lägg till flera domäner i Microsoft 365

Här går vi igenom hur du kopplar fler domäner till din Microsoft 365-tjänst. Har du ingen Microsoft 365-tjänst hos oss idag så behöver du först beställa denna via loopia.se/office365 eller i din Loopia Kundzon.

Tänk på att först kontrollera så att du använder Loopias namnservrar innan du fortsätter. Så här byter du till Loopias namnservrar »

1. Logga in som administratör

För att kunna lägga till domäner i Microsoft 365 behöver din användare vara av rollen gobal administratör. För att få denna roll måste du kontakta oss på e-post på support@loopia.se, fråga efter global admin.

Börja med att logga in på portal.office.com med ett konto som har användarbehörighet administratör. Så här sätter du din användare som administrator i Microsoft 365 »

Klicka sedan på ”Administratör” i portalen.

Klicka sedan på ”Lägg till domän”.

Skriv sedan in den domän du vill lägga till.

OBS! Stavningen är mycket viktigt. Vi rekommenderar INTE att använda domännamn som innehåller specialtecken som t ex å, ä eller ö. Undantag gäller om du ska skapa e-postalias, då är det inte några problem att lägga till domännamn med specialtecken.

2. Verifiera din domän

Logga in i Loopia Kundzon för att lägga in TXT-pekaren för verifikation.

Verifiera din e-postadress

När TXT-pekaren är tillagd och DNS har uppdaterats (detta kan ta upp till en timme) så trycker du på ”Verifiera”.

3. Lägg in Microsoft 365-pekarna

Om verifikationen fungerade så kan du nu lägga till DNS-pekare. Här visas nu alla pekare som ska sättas upp inne i Loopia Kundzon. Klicka på DNS-editorn för den domän du skall lägga till.

Microsoft 365: Lägga in DNS-poster

Tänk på att det kan ta tid (ca 1 timme) innan pekarna du lägger till visas.

När alla pekarna är verifierade och DNS:en är uppdaterad så kommer du kunna gå vidare till nästa steg.

Du kan nu logga in i Loopia Kundzon och under ”Tjänster” och ”Microsoft 365” skapa nya Microsoft 365-användare för den nya domänen.

Skapa e-postanvändare i Microsoft 365-portalen