Lägg till flera domäner i Office 365

Här går vi igenom hur du kopplar fler domäner till din Office 365-tjänst. Har du ingen Office 365-tjänst hos oss än så måste du först beställa denna.

Tänk på att först kontrollera så att du använder Loopias namnservrar innan du fortsätter med guiden.
Byt namnservrar

1. Logga in som administratör

För att kunna lägga till domäner i Office 365 behöver din användare vara av rollen gobal administratör.

För att få denna rollen måste du kontakta oss på e-post på support@loopia.se, fråga efter global admin.

Börja med att logga in på portal.office.com med ett konto som har användarbehörighet administratör.

Hur gör jag min användare till administrator i Office 365

Klicka sedan på “Administratör” i portalen.

Klicka sedan på “Lägg till domän”.

Skriv sedan in den domän du vill lägga till.

OBS! Stavningen är mycket viktigt. Vi rekommenderar INTE att använda domännamn som innehåller specialtecken som t ex å, ä eller ö. Undantag gäller om du ska skapa e-postalias, då är det inte några problem att lägga till domännamn med specialtecken.

2. Verifiera din domän

Logga in i Loopia Kundzon för att lägga in TXT-pekaren för verifikation.

Verifiera din e-postadress

När TXT-pekaren är tillagd och DNS har uppdaterats (detta kan ta upp till en timme) så trycker du på “Verifiera”.

3. Lägga in Office 365 pekarna

Om verifikationen fungerade så kan du nu lägga till DNS-pekare. Här visas nu alla pekare som ska sättas upp inne i Loopia Kundzon. Klicka på DNS-editorn för den domän du skall lägga till.

Office365: Lägga in DNS-poster

Tänk på att det kan ta tid (ca 1 timme) innan pekarna du lägger till visas.

När alla pekarna är verifierade och DNS:en är uppdaterad så kommer du kunna gå vidare till nästa steg.

Du kan nu logga in i Loopia Kundzon och under “Tjänster” och “Office 365” skapa nya Office 365-användare för den nya domänen.

Skapa e-post användare i Office 365 portalen