Verifiera domän via DNS

För att tex aktivera en extern tjänst kan man ibland behöva verifiera sin domän.

I denna guiden tar vi upp hur man gör detta via en DNS-post som man erhållit av den tjänst man vill aktivera tex Office365 eller Google apps eller webmaster tools.

Öppna din Loopia Kundzon och klicka sedan på den domän du vill verifiera.

I det här exemplet tar vi upp hur man verifierar sin domän åt Google Webmaster Tools.  Google vill här att man lägger upp ett TXT-record (värde) under subdomänen @. Andra leverantörer kan välja att man skapar en unik subdomän för detta. Välj då att skapa denna subdomän för att sedan lägga till TXT-värdet under denna istället för @.

Klicka sedan på DNS-editorn och gör sedan följande:

Under subdomänen @ väljer du ”Lägg till record” och ange sedan att du vill skapa ett TXT-record. Här är det sedan viktigt att du har ” -tecken före och efter ditt TXT-värde.

Välj lägg till och efter någon timme kommer din domän att kunna verifieras av den externa tjänsten.