Byt namnservrar

För att du ska kunna delegera din domän mot nya DNS-servrar via Loopia Kundzon behöver vi vara registrar för ditt domännamn. Detta går att kontrollera via whois.loopia.se där du anger din domän och väljer Sök. Kontrollera sökresultatet om vi, Loopia AB, står som registrar.

Om vi inte står som registrar behöver du föra över domänen till oss för att kunna byta namnservrar genom ditt konto hos oss. Läs mer om detta här.

Står vi som registrar på ditt domännamn så kan du logga in i Loopia Kundzon och klicka sedan på det domännamn som du önskar att byta namnservrarna för. Finner du ej din domän så söker du efter domännamnet i sökrutan “Sök bland dina tjänster”.

När du har fått upp dialogrutan för ditt domännamn så klickar du på knappen Namnservrar.

Dialogrutan kommer att expandera och ge dig möjligheten att byta upp till fem namnservrar. Det behöver alltid vara minst två namnservrar angivna för domänen.

Om det är Loopias namnservrar du vill använda är det ns1.loopia.se och ns2.loopia.se du skall ange. Om du flyttar ditt domännamn till en annan leverantör så kan du få denna information av dem.

För att bytet ska gå igenom så behöver du två DNS-servrar som är konfigurerade för att hantera ditt domännamn. Om DNS-servrarna du anger inte svarar korrekt (är konfigurerade för domännamnet) så kommer bytet inte att gå igenom.

Du kan dock kryssa för alternativet Tvinga ändring så pekas domänen om mot de namnservrar du anger utan kontroll av att dessa svarar korrekt.

När du angivit namnservrarna du vill använda klickar du på Spara. Om allt går bra möts du av följande meddelande, och förändringen bör slå igenom fullt ut på hela internet inom 48 timmar.

Du kan även kontrollera att rätt namnservrar är angivna på whois.loopia.se, som bör visa de nya namnservrarna kort efter att du genomfört förändringen.