Hur gör jag min användare till administrator i Microsoft 365

Här går vi igenom hur du byter användarnivå på din Microsoft 365-användare.

Först måste du logga in i Loopia Kundzon. Om du saknar inloggningsuppgifter till kundzonen kan du begära ut nya här.

Inne i Loopia Kundzon finner du “Microsoft 365” under “Tjänster”.

Klicka på “Microsoft 365” för att öppna menyn för administration av Microsoft 365. Längst ner ser du alla dina Microsoft 365-användare. Klicka på den användare du vill göra till administratör för att visa fler alternativ för användaren.

Välj nu ”Administrator” för användaren i drop down-menyn för “Användarnivå”.

Klicka sedan på ”Spara”.

OBS! Tänk på att det kan ta upp till 1 timme innan användaren har uppdaterats i Microsoft 365 och administratörsrättigheterna fungerar.