1. Home
  2. Microsoft 365
  3. Skapa e-postanvändare i Microsoft 365-portalen

Skapa e-postanvändare i Microsoft 365-portalen

I den här guiden går vi igenom hur du skapar användare i Microsoft 365-portalen.
För att kunna skapa användare inne i portalen behöver din användare vara administratör. Om din användare inte är administratör kan du ändra det genom att följa denna guide:

Hur gör jag min användare till administrator i Microsoft 365

Det första du behöver göra är att logga in i Microsoft 365-portalen via portal.office.com. När du är inloggad kommer du att se följande startskärm.

Klicka här på ”Administratör”.

Här kan du sedan välja ”Lägg till en användare”.

Här fyller du i alla användaruppgifter för den nya användaren. Lösenord skickas ut till den adress som anges i nästa steg. Du kan också välja att skapa ett lösenord redan nu. Tänk på att välja rätt licens för användaren under produktlicenser.

Klicka sedan på ”Lägg till”.

Här anger du en alternativ kontaktadress för användaren. Hit kommer lösenordet att skickas om du inte redan valt att skapa en. Om användaren skulle glömma lösenordet så kan användaren även begära ut nytt lösenord till denna adress.

Klicka sedan på ”Skicka e-postmeddelandet och stäng”.

Nu är användaren skapad och klar att använda.

Behöver du hjälp med att skapa en e-postanvändare?

Kontakta vår samarbetspartner TechBuddy så får du hjälp av en Buddy som är expert på e-post från Microsoft 365 hemma hos dig, på ditt företag eller på distans.