Hur överlåter jag mitt konto eller domännamn?

Om du bara vill byta adressuppgifter eller kontaktperson på ett konto ägt av ett företag kan du göra detta genom att gå in under KontoinställningarAnvändarinformation.

Påbörja en ny överlåtelse

För att påbörja en överlåtelse gör du följande:

1. Logga in i Loopia Kundzon.
  2. Välj Kontoinställningar > Överlåt konto eller domännamn och sedan Påbörja ny överlåtelse

Här väljer du om du vill överlåta hela kontot, inklusive alla DNS-inställningar, webbmaterial och e-postkonton, eller endast separata domännamn.

Notera att vid överlåtelse av enskilda domännamn tas domännamnen per automatik bort från ursprungskontot och läggs till i ett konto för mottagaren när överlåtelsen genomförs. Detta innebär att eventuella DNS-inställningar, webbmaterial och e-post för domännamnet försvinner.

På nästa steg anger du vem som ska betala överlåtelseavgiften på 99 kr (den nuvarande eller blivande ägaren), samt de nya ägaruppgifterna. Det är viktigt att uppgifterna är korrekta för att överlåtelsen ska gå igenom.

Klicka därefter på Ansök överlåtelse

Slutföra överlåtelsen

För att överlåtelsen ska gå igenom behöver följande steg genomföras:

1. Den blivande ägaren kommer få ett e-postmeddelande med en länk där överlåtelsen måste bekräftas och våra avtal godkännas.
  2. Den nuvarande eller blivande ägaren kommer få en faktura på överlåtelseavgiften som behöver betalas. För snabbare hantering, betala denna med kort.
  3. Om ett .se- eller .nu-domän ingår i överlåtelsen behöver överlåtelsen signeras. Detta kan du antingen med hjälp av BankID inifrån kundzonen eller genom att skriva ut, skriva under och skicka in den förifyllda blanketten. Kom ihåg att detta ska signeras av ägaren av kontot/domännamnet (för företag firmatecknare).

.uk- och .dk-domäner

Överlåtelser av .DK och .UK domäner kan inte överlåtas via oss, utan dessa domännamn överlåts via DK Hostmaster respektive Nominet.