Uppgradera PHP hos Loopia

För att uppgradera din hemsida hos Loopia till en senare PHP-version gör du enligt följande:

1. Se över din hemsidas programkod

Vi rekommenderar att du ser över din hemsidas programkod innan uppgraderingen för att försäkra dig om att den är kompatibel med den senare PHP-versionen. Då kommer din hemsida att fortsätta fungera som tidigare efter uppgraderingen. Gör så här:

• Se till att ha den senaste versionen av WordPress/Joomla/OpenCart/etc installerad. Aktuell version och information om hur du uppdaterar hittar du på respektive leverantörs hemsida.
  • Se också till att alla tillägg och teman är uppdaterade och kompatibla med den senare PHP-versionen.
  • Läs igenom guiderna nedan och stäm av så att du har förberett din hemsida inför uppgraderingen.

» Uppgradering från PHP 5.6 till 7.0 och därefter till 7.1
» Uppgradering från PHP 7.1 till 7.2

Notera att om du programmerat din sida själv med mysql_*-funktioner behöver du byta dem till mysqli eller PDO. Har du en senare version av WordPress/Joomla/OpenCart använder du redan korrekta databasanslutningar.

2. Uppgradera PHP-version i Loopia Kundzon

1. Logga in i Loopia Kundzon.
  2. Klicka på domännamnet för den hemsida du vill uppgradera PHP för och välj “Hemsida hos Loopia” > “Unix”.
  3. Välj önskad PHP-version och klicka på “Spara”.

Samtliga PHP-versioner körs på servrar med Apache 2.4.

Internal Server Error

Från PHP version 7.1 har vi ingen bakåtkompabilitet med utdaterad kod i htaccess-filer. Det betyder att allow/deny-kommandon och även AddOutputFilterByType kan generera Internal Server Error på sidan. Se denna guide om hur du åtgärdar detta för att kunna köra den senaste PHP-versionen på din hemsida.