Överlåta domän med bibehållna inställningar – Webbhotellkonto

Genom denna guide lyfter du ut ett eller flera domännamn från ett konto till ett nytt, och korrigerar eventuellt samtidigt kontoägare, utan driftavbrott för domänens/domänernas tjänster (t ex webb och e-mail). Efter detta kan du gå vidare med eventuell åtgärd, t ex överlåtelse, sammanslagning eller överföring.

1. Nuvarande domänägare ska skapa ett konto på följande sida. Välj alternativet ”Jag har redan ett domännamn”. Ange här en domän som ej existerar, exempelvis ”loopia-dindomän.se”.

OBS! Du ska ange aktuella ägaruppgifter för den eller de domäner som du avser lägga in i detta konto (dvs *inte* avsedd ny ägare, i det fall överlåtelse är slutmålet). Om du är osäker vilken aktuell ägare är för den domän, använd vår sida whois.loopia.se eller sidan hos .SE för att kontrollera, alternativt be oss undersökare närmare vilken aktuell ägare är.

2. Följ instruktionerna för att bekräfta skapandet av kontot. Inloggningsuppgifter och kundnummer skickas sedan till vald e-postadress.

3. Logga in i kontot. Uppgradera detta konto till webbhotell genom att logga in och klicka ”Uppgradera ditt konto” i menyn. Välj webbhotellspaket och beställ. (I det fall överenskommelsen är att kontot skapas tillfälligt tillåter vi detta abonnemang kostnadsfritt i 30 dagar.)

4. Vänligen skicka ett mail till support@loopia.se och ange:
– kundnummer för kundkontot där domänen/domänerna ligger idag;
– kundnummer för det nyskapade kontot;
– vilka domäner som skall flyttas från det första till det andra kontot.

5. Vi flyttar domänerna och svarar tillbaka när det är genomfört.

6. Klart! Du kan nu gå vidare enligt överenskommelse (t ex överlåtelse, sammanslagning, överföring eller ingen vidare åtgärd).