1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Google Search Console

Google Search Console

När du har lagt upp din webbsida på nätet kan du nu börja indexeras av sökmotorerna.
Detta är en process som kan ta olika lång tid men för att påskynda processen bör du snabbt anmäla din sida till sökmotorerna.

Google Search Console är det verktyg du främst bör använda. Där lägger du upp länken till din domän och följer de instruktioner som ges av Google för att din sida ska dyka upp i deras sökresultat.

Observera att det ofta kan dröja veckor och i vissa fall månader innan din sida dyker upp i sökresultaten beroende på hur snart Google påbörjar nästa uppdatering av sitt sökindex.

Lägg upp din sida i Search Console

När du går till startsidan för Google Search Console klickar du på knappen Starta nu för att sätta igång.

I Google Search Console kan du antingen lägga till hela domännamnet med http eller https och alla subdomäner, till exempel www.mindoman.se eller m.mindoman.se.
Det är också möjligt att bara lägga till en specifik subdomän, till exempel https://m.mindoman.se.
Det vanligaste är att lägga till hela domänen, då skriver du ditt domännamn i textrutan för Domän och trycker på Fortsätt.

Du kommer nu få upp instruktioner för att verifiera att du äger domänen, och det görs med en TXT-pekare i domänens DNS. Här klickar du på Kopiera TXT-pekaren innan du går till din Kundzon på Loopia för att lägga till pekaren i din DNS.

Efter att du lagt till pekaren är det dags att Verifiera att pekaren lagts in. Google brukar vara snabba på att snappa upp den nya pekaren och kan ofta hitta den inom 15-30 minuter, men det kan ibland ta några timmar.

Om Google hittar verifieringspekaren när du klickar på Verifiera får du följande meddelande.
Grattis, din domän finns nu inlagd i Google Search Console!

Om Google inte hittar pekaren får du det här meddelandet när du försöker verifiera domänen:

Det första du gör i det här läget är att avvakta lite och låta TXT-pekaren slå igenom fullt ut. Om det fortfarande inte fungerar att verifiera någon dag senare behöver du kontrollera att pekaren är tillagd rätt i din DNS.