Fakturarutiner

Var hittar jag mina fakturor?

Du kan läsa och ladda ner alla aktuella, betalda och borttagna fakturor direkt i din kundzon genom att skrolla längst ner och välja mellan alternativen som finns under rubriken ”Fakturor”.

Du finner även kvitton för betalda fakturor genom att klicka på fakturan det avser, där du sedan kan ladda ner ett PDF kvitto för din betalning.

Notera att bankgiro betalningar ej genererar kvitton, då betalningen i sig används som underlag.

När får jag min domänfaktura?

Domännamnsförnyelser faktureras månadsvis.
Till exempel:

• Domännamn som förnyas mellan 20XX-10-20 och 20XX-11-19 faktureras 20XX-09-01.
  • Domännamn som förnyas mellan 20XX-11-20 och 20XX-12-19 faktureras 20XX-10-01.

Du kommer alltså få en samlingsfaktura för alla domännamn som löper ut varje månad.

Måste jag betala min faktura?

Om du väljer att avstå från att betala din faktura kommer dina tjänster ej att förnyas. Läs mer här.

Vi har inga betalkrav och det går bra att passivt säga upp sina tjänster genom att avstå att betala förnyelsefakturan.

Notera att om du har sparat ett betalkort i ditt konto och aktiverat automatiska betalningar kommer det göras en dragning från kortet på fakturans förfallodag. För att undvika detta kan du stänga av automatiska betalningar eller ta bort kortet från kontot.

Jag vill bara behålla vissa av domänerna på min faktura?

Du kan som kund själv deaktivera de domäner du ej avser att behålla. Följ denna guide för att deaktivera de domäner på fakturan du ej avser behålla.

Efter deaktiveringen så kommer originalfakturan att makuleras och en ny faktura skapas med de kvarstående domänerna per automatik inom några timmar.

Hur byter jag faktureringsadress?

Genom att logga in i Loopia Kundzon så kan du uppdatera dina adressuppgifter alternativt lägga till en separat faktureringsadress under Kontoinställningar > Kontoinnehavare.

Om du vill överlåta ditt konto eller domännamn till en annan innehavare så kan du följa denna guide.

Var är min domänfaktura?

Som kund på Loopia så anger man själv vilket faktureringsalternativ som passar bäst. Man anger då om man vill ha sina fakturor per e-post eller via vanlig post.

Vi på Loopia kommer då sedan att skicka ut samtliga fakturor/påminnelser till den adress som angivits i kontot. Som kund är det då viktigt att ha korrekta adressuppgifter i kontot.

Om en domänfaktura ej betalats i tid och domänen löpt ut så kan man ej längre betala den fakturan. Fakturan tas då bort ut kontot och för att återställa domänen så behöver man använda denna guide.