1. Home
  2. Webbhotell
  3. Hur överlåter jag mitt konto eller domännamn?
  1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Hur överlåter jag mitt konto eller domännamn?
  1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Hur överlåter jag mitt konto eller domännamn?

Hur överlåter jag mitt konto eller domännamn?

Om du bara vill byta adressuppgifter eller kontaktperson på ett konto som innehas av ett företag kan du göra detta genom att gå in under KontoinställningarAnvändarinformation.

Påbörja en ny överlåtelse

För att påbörja en överlåtelse gör du följande:

1. Logga in i Loopia Kundzon.

2. Välj Kontoinställningar > Överlåt konto eller domännamn och sedan Påbörja ny överlåtelse

Notera att vid överlåtelse av enskilda domännamn tas domännamnen per automatik bort från ursprungskontot och läggs till i ett nytt konto för mottagaren när överlåtelsen genomförs. Detta innebär att eventuella DNS-inställningar, webbmaterial och e-post för domännamnet försvinner.

3. Här väljer du om du vill överlåta hela kontot, inklusive alla DNS-inställningar, webbmaterial och e-postkonton, eller endast enskilda domännamn.

Vill ni överlåta delar av ert konto och att den övertagande parten ska behålla tjänster så se denna guide istället.

4. På nästa steg anger du vem som ska betala överlåtelseavgiften (den nuvarande eller blivande innehavaren), samt de nya uppgifterna för innehavaren. Det är viktigt att uppgifterna är korrekta för att överlåtelsen ska gå igenom.

Klicka därefter på Ansök överlåtelse

5. Om en .SE- eller .NU-domän ingår i överlåtelsen behöver överlåtelsen signeras. Detta kan du göra antingen med hjälp av BankID inifrån kundzonen eller genom att skriva ut, skriva under och skicka in den förifyllda blanketten. Kom ihåg att detta ska signeras av innehavaren av kontot/domännamnet (för företag enligt bolagets firmateckning).

6. Den blivande innehavaren kommer få ett e-postmeddelande med en länk där överlåtelsen måste bekräftas och våra avtal godkännas.

7. En överlåtelse genomförs inom 5 arbetsdagar, förutsatt att följande kriterier har uppfyllts:

• Blanketten och/eller BankID-signering har blivit godkänd (i de fall en blankett krävs).
  • Blivande innehavare har godkänt överlåtelsen.
  • Fakturan för överlåtelseavgiften har registrerats som betald i vårt system. I de fall blivande innehavare ska betala skapas en faktura först när överlåtelsen har godkänts.

.DK-domäner

Överlåtelser av .DK-domäner kan inte genomföras via oss, utan dessa överlåts via DK Hostmaster

Vid frågor om överlåtelser så kontakta Domännamnsavdelningen på registry@loopia.se