SSL på Loopia

Denna guide går igenom hur du installerar kommersiella SSL på din domän på Loopia. Du kan antingen köpa ett SSL-certifikat direkt i din Loopia kundzon eller ladda upp ett befintligt certifikat som införskaffats från en annan leverantör. I ditt webbhotellspaket finns kostadsfritt SSL per automatisk via Lets Encrypt. Denna guide tar upp hur du nyttjar premium-certifikat som du också kan köpa hos oss.

1. Köpa och installera ett certifikat via Loopia
    2. Installera ett certifikat från en annan leverantör
    3. Certifikat på Windows-plattform
    4. Mer information om SSL

Köpa och installera ett certifikat via Loopia

I dagsläget erbjuder vi två olika certifikat på Loopia. Ett Wildcard-certifikat som skyddar din domän inklusive alla subdomäner tex shop.mindomän.se, blogg.mindomän.se osv.

Det andra certfikatet är ett enklare som skyddar din domän inklusive www. Dvs mindomän.se och www.mindomän.se.

Har du idag en WordPress-sida på Loopia installerad via vår One-click installer kan du flytta dina filer från subdomänen media.mindomän.se med hjälp av denna guiden . På så vis kan du sedan skydda din sida med det enklare (och billigare) SSL-certifikatet.

Logga in i din Loopia kundzon och överst på sidan hittar du vår snabbguide för att beställa SSL till din domän.

Välj sedan att du vill köpa ditt certifikat.

Nu väljer du vilket certifikat du vill köpa, den domän som ska skyddas och antal år du direkt vill köpa. Här rekommenderas två år då kostnaden för certifikatet sjunker.

Läs igenom avtalen och kryssa i att du godkänner dessa för att slutföra beställningen, Observera att certifikatutfärdarna skickar ett verifieringsmeddelande till e-postadressen admin@mindomän.se i samband med beställningen.

Om domänen har e-posthanteringen hos Loopia skapas adressen automatiskt som en vidarebefordring till den tekniska kontakten i kontot (samma som får användaruppgifter utskickade). Om du har e-posten hos en extern leverantör behöver du först skapa adressen innan du slutför beställningen.

Du kan sedan betala beställningen direkt med kort eller invänta fakturan som skickas ut inom några minuter. Beställningen processas sedan direkt när betalningen för fakturan är oss inkommen.

Inom någon timme får du sedan en bekräftelse från Geotrust som är vår samarbetspartner för SSL-certifikaten med titeln ”RapidSSL order received for Domain xxx.xx”  Detta meddelande behöver du inte göra något med. Strax efter kommer ett till meddelande med titeln ”RapidSSL Certificate Request Confirmation” och en verifieringslänk som du ska klicka på.

Du kommer nu till vår samarbetspartners portal där du sedan väljer att godkänna eller icke godkänna din order av SSL.

När du godkänt ordern tar det några minuter innan du får ett e-postmeddelande med information om att du nu är klar med certifikatet. Här informeras du om hur du installerar dit