WordPress: Flytta all trafik till https (SSL)

Denna guide visar hur du enkelt kan uppdatera alla länkar i din WordPress att istället gå via det säkrare protokollet https.

Innan du går vidare med denna guide behöver du först vara klar med två andra steg.

1. Din domän behöver ha ett SSL-certifikat
  2. I din Loopia Kundzon behöver du ha flyttat domänen till den nya plattformen. Klicka på domännamnet och välj sedan den nya plattformen med PHP7. (Vänta sedan någon timme för att DNS ska hinna uppdateras)
  3. Om du har installerat via vår one-click installer och köpt den enklare certifikatet behöver du ha flytta alla mediafiler.

När dessa två steg är klara kan du gå vidare och logga in i din WordPress-sida.

I denna guide utför vi ändringen med hjälp av tillägget Really Simple SSL där den kostnadsfri versionen av tillägget räcker.

Sök upp, installera och aktivera tillägget i din WordPress.

Nu får du ett nytt menyval i din WordPress under ”Inställningar”

Välj här SSL för att komma in i tillägget. Här kan du först se att du har ett aktivt SSL-certifikat för din domän. Du kan ignorera varningen/uppmaningen om att köpa Premium-versionen av tillägget då du löser den sista delen via din Loopia Kundzon.

Du ska ha en grön bock och texten An SSL certificate was detected on your site. Klicka då på Settings och välj här att aktivera 301-redirect.

Gå sedan tillbaka till Configuration och välj ”Go Ahead, activate SSL”

Nu är alla länkar uppdaterade till https. Nu kan du logga in i din Loopia kundzon och där välja att tvinga all trafik som kommer mot sidan att gå via https.

Välj spara och nu är det klart. Du kan kontrollera att allt fungerar genom att besöka sidan och i adressfältet se https och även webbläsarens markering att sidan är säker.