1. Home
  2. SSL
  3. Vanliga frågor och svar om Let’s Encrypt hos Loopia

Vanliga frågor och svar om Let’s Encrypt hos Loopia

Behöver jag aktivera SSL via Let’s Encrypt i Loopia Kundzon?
Du behöver inte aktivera funktionen i ditt konto utan direkt när du placerar en domän på någon av våra webbplattformar (Unix eller Autobahn i Privatpaketet) kommer systemet automatiskt att aktivera SSL via Let’s Encrypt. Processen är vanligen slutförd inom en timme och efter det behöver du anpassa din sidas länkar till https (läs mer nedan).

Observera att om du redan placerat din hemsida på någon av våra webbplattformar är Let’s Encrypt-certifikatet redan installerat och aktivt när du läser detta, och du behöver då inte göra någonting. 


Hur anpassar jag min sidas länkar för https?
Om din sida är byggd i enbart HTML räcker det oftast med att du i din Loopia Kundzon väljer “Tvinga SSL” för din domän under “Konfiguration”. Skulle det inte räcka behöver du kika på sidans HTML-kod och justera alla http-länkar till https.

Är din sida byggd i WordPress? Följ denna guide »

Behöver du hjälp med att anpassa din sida kan vår support mot en kostnad gå igenom sidan och uppdatera länkar i kod och databas.

Hur ser jag att min sida har SSL via Let’s Encrypt?
Då samtliga domäner som standard har SSL aktiverat visas det i nuläget inte i din Loopia Kundzon. Vi har dock skapat denna guide som visar hur du kan kontrollera din sida och även felsöka den.


Jag har redan ett SSL-certifikat som jag har köpt av er, tas det certifikatet bort nu?
Nej, du behåller ditt kommersiella SSL-certifikat så länge du själv önskar. Det SSL-certifikat du köpt inkluderar support från utfärdaren plus en garanti på upp till $10.000 och rekommenderas för t ex e-handel. Om det kommersiella certifikatet tas bort i din kundzon kommer Let’s Encrypt inom någon timme automatiskt aktiveras för den domänen.

Läs fler guider om SSL »

Was this article helpful?

Related Articles