1. Home
  2. SSL
  3. SSL/TLS-certifikat via Let’s Encrypt

SSL/TLS-certifikat via Let’s Encrypt

SSL/TLS via Let’s Encrypt ingår och skapas automatiskt

SSL-certifikat från Let’s Encrypt kan nyttjas på samtliga domäner hos Loopia som använder våra webbplattformar Windows, UNIX eller Autobahn. I alla våra webbhotellspaket ingår funktionen att SSL-certifikat via Let’s Encrypt skapas automatiskt för alla domäner på dessa webbplattformar.

Hur nyttjar jag SSL via Let’s Encrypt?

För att nyttja SSL via Let’s Encrypt behöver du bara ange inställningen ”Hemsida hos Loopia” för din domän/subdomän/sub-subdomän i Loopia Kundzon. Tänk på att Let’s Encrypt inte fungerar på parkerade domäner eller vidarebefordringar. Om du vill skapa en vidarebefordring med https bör du placera domänen på Unix-plattformen och där skapa en 301-pekare via htaccess till måldomänen.

Inom någon timme efter att du har placerat domänen på vår webbplattform (Unix, Boost, Autobahn eller Windows) skapas ett SSL-certifikat automatiskt som sedan förnyas var tredje månad så länge domänen ligger kvar på vår plattform.

Hur kan jag se om SSL-certifikatet är aktivt?

Du kan se att certifikatet är aktivt genom att besöka din domäns webbadress (URL) via https://. Se även denna guide om hur du kan kontrollera att du har ett giltigt cert.

Skulle du inte ha ett certifikat inom någon timme beror det oftast på att domänen är helt nyregistrerad eller att den precis har flyttats till våra namnservrar. Då kan skapandet av certifikatet ta ytterligare några timmar (upp till 48h i undantagsfall)

Loopia Sitebuilder har också stöd för SSL via Let’s Encrypt

Loopia Sitebuilder använder också SSL via Let’s Encrypt. Vid första publiceringen av din Sitebuilder-sida skapas ett certifikat inom någon timme och du kan då använda https:// för din hemsida.

Jag vill ladda upp mina egna certifikat – hur gör jag då?

Om du har utfärdat certifikatet själv kan du ladda upp det i Loopia Kundzon med hjälp av denna guide. Vi rekommenderar dock att du nyttjar vår automatiska funktion för Let’s Encrypt som ingår i våra webbhotellspaket.

Jag har ett certifikat men min sida visas inte som säker – hur gör jag då?

Notera att du efter att SSL-certifikatet har skapats behöver anpassa din hemsida att enbart tillåta trafik via https-protokollet. Se denna guide om hur du gör detta.

Loopias supporten anpassar din sida för SSL kan de assistera dig i detta mot en timkostnad.