SSL-certifikat via Let’s Encrypt

Lets Encrypt ingår och skapas automatiskt

SSL Certifikat från Lets Encrypt kan nyttjas på samtliga domäner här på Loopia som använder våra webbplattformer Windows/UNIX/Autobahn

Om du idag har ett webbhotellskonto på Loopia ingår funktionen att cert skapas och förnyas automatiskt för domäner på våra webbplattformar.

För att nyttja SSL via Lets Encrypt behöver du bara ange inställningen ”Hemsida hos Loopia” för din domän/subdomän/sub-subdomän. Lets Encrypt fungerar inte på parkerade domäner eller vidarebefordringar. Om du vill skapa en vidarebefordring med https bör du placerade domänen på Unixplattformen och där skapa en 301-pekare via htaccess till måldomänen.

Inom någon timme efter att du har placerat domänen på vår webbplattform (Unix, Boost, Autobahn eller Windows)  kommer sedan ett SSL-certifikat ha skapats automatiskt och sedan förnyas var tredje månad så länge domänen ligger på vår plattform.

Du kan se att certifikatet är aktivt genom att besöka din domän via https://

Se även denna guide om hur du kan kontrollera att du har ett giltigt cert.

Skulle du ej ha ett certifikat inom  någon timme beror det oftast på att domänen är helt nyregistrerad eller precis har flyttats till våra namnservrar. Då kan skapandet av certifikatet ta ytterligare några timmar (upp till 48h i undantagsfall)

Loopia Sitebuilder har också stöd för SSL via Lets Encrypt

Loopia Sitebuilder använder även den SSL via Lets Encrypt. Vid första publiseringen skapas ett certifikat inom någon timme och du kan då använda https:// för din Sitebuildersida.

Jag vill ladda upp mina egna certifikat

Om du har utfärdat certifikatet själv kan du ladda upp det i din kundzon med hjälp av denna guide. Vi rekommenderar dock att man nyttjar vår automatiska funktion för LEts Encrypt.

Jag har ett certifikat men min sida visas inte som säker

Notera att du efter att SSL-certen är skapade behöver anpassa dina webbsidor att enbart tillåta trafik via https-protokollet. Se denna guide

Vill du att supporten anpassar din sida för SSL kan de assistera dig i detta mot en timkostnad.