SSL-certifikat via Let’s Encrypt

SSL Certifikat från Lets Encrypt kan nyttjas på samtliga domäner här på Loopia som använder våra webbplattformer Windows/UNIX/Autobahn

Om du har utfärdat certifikatet själv kan du ladda upp det i din kundzon med hjälp av denna guide.

Om du idag har ett Företagspaket eller Företagspaket Plus på Loopia ingår funktionen att cert skapas och förnyas automatiskt.

Du kan för närvarande ej aktivera funktionen direkt via din kundzon, men vår support kan assistera dig med skapa SSL-cert för dina domäner/subdomäner och sedan installera detta för dina webbsidor på servern. På Windows är funktionen aktiverad direkt och du behöver ej kontakta support för att aktivera Lets Encrypt för din Windowsdomän.

Inkom gärna med din förfrågan, inklusive ditt kundnummer (FAXX-XX-XX-XXXX) till support@loopia.se så hjälper vi dig med detta. Observera att ditt konto måste vara minst Webbhotell Företagspaket. Om du idag har ett Webbhotell Privatpaket behöver du uppgradera till Företagspaket eller själv ladda upp dina certifikat i kundzonen.

När tjänsten är aktiverad så ger det alla dina domännamn som har inställningen Hemsida hos Loopia ett certifikat, även eventuella subdomäner och sub-subdomäner.

Notera att du efter att SSL-certen är skapade behöver anpassa dina webbsidor att enbart tillåta trafik via https-protokollet. Se denna guide

Vill du att supporten anpassar din sida för SSL kan de assistera dig i detta mot en timkostnad.

Notera: Det kan ta någon timme innan certifikatet är aktivt efter att du har valt ”Hemsida hos Loopia” för din domän.