1. Home
  2. SSL
  3. WordPress Really Simple SSL
  1. Home
  2. Wordpress
  3. WordPress Really Simple SSL

WordPress Really Simple SSL

Vi på Loopia rekommenderar inte att du använder Really Simple SSL på din sida.
Detta pga att din sida kommer att få sämre svarstider med detta tillägg.
Istället bör du byta ut alla länkar direkt i databasen för att få en snabb sida.

Se istället denna guide: https://support.loopia.se/wiki/wordpress-flytta-all-trafik-till-https-ssl/

1. Installera tillägget Really Simple SSL

I denna guide utför vi ändringen till https (SSL/TLS) med hjälp av tillägget Really Simple SSL där den kostnadsfri versionen av tillägget räcker.

Sök upp, installera och aktivera tillägget i din WordPress.

2. Aktivera SSL för din WordPress-sida

Nu får du ett nytt menyval i din WordPress under ”Inställningar”.

Klicka på “SSL” för att komma in i tillägget. Här kan du först se att du har ett aktivt SSL-certifikat för din domän. Du kan ignorera varningen/uppmaningen om att köpa Premium-versionen av tillägget då du löser den sista delen via din Loopia Kundzon.

Se till så att en grön bock och texten An SSL certificate was detected on your site visas. Klicka därefter på “Settings” och välj att aktivera 301-redirect genom att bocka för “Enable WordPress 301 redirection to SSL”.

Gå sedan tillbaka till Configuration och välj “Go Ahead, activate SSL”. Nu är alla länkar uppdaterade till https.

3. Tvinga SSL i Loopia Kundzon

När alla länkar är uppdaterade loggar du in  din Loopia Kundzon väljer att “tvinga” all trafik att gå via https till din domän. Det gör du genom att bocka i ”Tvinga SSL” och spara.

4. Kontrollera att allt fungerar som det ska

Kontrollera att allt fungerar som tänkt genom att besöka sidan och i adressfältet. Visas “https” och en markering i webbläsaren som säger att sidan är säker så har allt gått som det ska.