Hur ser jag om jag har Lets Encrypt på min sida?

Du kan i din webbläsare enkelt se vilken typ av SSL-certifikat som din sida nyttjar.
Detta exempel visar hur du gör kontrollen i Google Chrome.

Besök din sida via https:// och tryck där sedan ctrl+shift+I (stort i) för att få upp webbläsarens utvecklarverktyg.

Du kan sedan behöva ladda om sidan en gång.
Välj fliken Säkerhet/Security för att sen se vilken typ av SSL-certifikat din sida skyddas med.

Om din sida visas som ”Ej säker” kan du här också se orsak, tex att din sida gör anrop av bilder via http. Sidan försöker då att laddas via https men när den i sina anrop fortfarande ska ladda tex bilder via http blir den ej 100% skyddad och visas då som ej säker.

Du kan klicka på länken för att se exakt vilka anrop det är som fortfarande sker via http.

Justera detta i din sidas kod eller databas.
Se gärna vår guide för WordPress om din sida använder WordPress.

Ett annat vanligt fel i WordPress kan vara att man i någon Widget också har lagt in egen html-kod som anropar bilder via http. Justera då detta direkt i din widget.