1. Home
  2. Webbhotell
  3. Loopia Boost – Generell information
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Loopia Boost – Generell information

Loopia Boost – Generell information

Loopia Boost liknar vår populära UNIX-plattform och riktar sig till dig med en lite större site, eller till dig med krav på ännu snabbare laddtider än vad UNIX-plattformen kan erbjuda. De som hittills har testat plattformen har upplevt en markant förbättring i laddtider på plattformen.

Så flyttar du till Boost-plattformen

Loopia Boost ingår kostnadsfritt i webbhotellspaketet Företag och Företag Plus. Du aktiverar/flyttar en sida dit genom att:

1. Logga in i Loopia Kundzon och klicka på det domännamn vars sida du vill flytta till Boost.
  2. Under “Konfigurering” väljer du “Hemsida hos Loopia” > “Unix” > “Boost, PHP 8.X”.
  3. Därefter klickar du på “Spara”.

Om alternativet “Boost, PHP 8.X” inte går att välja beror det troligen på att du saknar ett Företag eller Företag Plus-konto. Då behöver du först uppgradera ditt konto via “Uppgradera ditt konto” till höger i kundzonen.

Bra att känna till

• Se denna guide hur du snabbt kommer igång med din WordPress på Boost
  • Mail-funktionen utan autentisering på plattformen är avstängd. För att kunna skicka e-post från webbsidan behöver du använda denna guide.
  • Perl och Python fungerar inte på plattformen.
  • .htaccess-filer fungerar inte på plattformen, se nedan för hur du konfigurerar din sida.
  • Du kan när som helst byta tillbaka till den vanliga UNIX-plattformen i kundzonen. Bytet mellan plattformarna tar bara några sekunder och sker vanligvis utan synbar nedtid på din sida.

Nya funktioner

Denna plattform innehåller en mängd nyheter. Några av dessa nyheter är olika cachelösningar som hjälper sidan att ladda extremt snabbt samt klara höga besökstoppar.

Sidcache

Sidcachen cachar PHP-sidor som om de varit statiska sidor. Detta kan ge extremt snabba laddtider och rekommenderas för sidor där innehållet är samma för olika besökare och för sidor som kan väntas ha höga besökstoppar. Cachen är inaktiverad som standard och måste aktiveras manuellt. Läs mer här.

Kodcache

Kodcachen cachar sidans PHP-kod vilket gör de flesta sidladdningar betydligt snabbare. Cachen är aktiverad som standard och du behöver inte göra något speciellt för att den ska fungera.  Läs mer här.

Objektcache

Objektcachen används främst till att cacha svar från databasen som sidan använder och rekommenderas för sidor med många databasfrågor som ger samma svar. Cachen är inaktiverad som standard och måste aktiveras manuellt. Läs mer här.

Inställningar

Då .htaccess inte fungerar på plattformen behöver inställningar som gjorts där tidigare göras på annat sätt.
Självklart kommer det finnas specialfall som kräver inställningar som vi inte kommer kunna erbjuda på det sättet, men för dessa fall finns vår gamla plattform precis som tidigare.

Om du använder WordPress har vi samlat information som kan vara intressant angående plattformen här.

Nedan listas de inställningar som kan göras idag på plattformen. Saknar du något är du välkommen att kontakta oss.

Inställningar du kan göra själv i kundzonen

• Lösenordsskydda kataloger på sidan
  • Egna felsidor
  • Rewrites
  • Sidcache
  • Kodcache
  • Objektcache
  • Auto_prepend-filer
  • CORS

Kontakt

Om det är något som inte fungerar som det ska på plattformen, eller om du har några förbättringsförslag, skriv till oss på support@loopia.se.