Boost (beta) – Objektcache

Objektcachen (Redis) används främst till att cacha svar från databasen som sidan använder. För sidor som använder databasen mycket och där svaren är likadana kan objektcachen hjälpa till att snabba upp sidan.

Hur aktiverar jag objektcachen?

Objekt är inaktiverad som standard och aktiveras i nuläget manuellt av supporten. I framtiden kommer detta kunna kontrolleras direkt i kundzonen. När objektcachen är aktiverad måste man själv programmera sin sida att spara data i cachen. För många CMS (WordPress, Joomla osv.) finns det tillägg som gör detta automatiskt.

Hur ansluter jag manuellt till objektcachen?

Du ansluter till Redis med en UNIX-socket vars adress du hittar i server-variabeln $_SERVER[’LOOPIA_REDIS_SOCK’].

Hur använder jag objektcachen med WordPress?

För att koppla ihop objektcachen med WordPress kan vi rekommendera tillägget “Redis Object Cache” (https://sv.wordpress.org/plugins/redis-cache/) . När detta tillägg är aktiverat behöver man lägga till följande rader i filen wp-config.php:

define('WP_REDIS_CLIENT', 'pecl');
define('WP_REDIS_SCHEME', 'unix');
define('WP_REDIS_PATH', $_SERVER['LOOPIA_REDIS_SOCK']);