1. Home
  2. ASP.NET

ASP.NET

Skicka e-post via webbserver

Har du en webbsida som ska skicka e-post tex via kontaktformulär, orderbekräftelser etc.Då rekommenderar vi att du skickar dessa meddelanden... [...]

Läs mer … from Skicka e-post via webbserver

Relativa sökvägar i script och länkar

När man skriver sina skript bör man undvika att i dessa specificera absoluta (fullständiga) sökvägar. Detta för att inte i... [...]

Läs mer … from Relativa sökvägar i script och länkar

Rotera bilder i ASP.NET

I klassisk ASP så finns det ingen inbyggd funktionalitet för att rotera bilder. Då behöver man använda tredjeparts-komponenter som t.ex.... [...]

Läs mer … from Rotera bilder i ASP.NET

301 redirect

Väldigt många av nätets domäner vidarebefordras på ett eller annat sätt och en del av dessa vidarebefordringar påverkar rankingen i... [...]

Läs mer … from 301 redirect

Länkar för ASP.NET-programmerare

Vår support täcker inte skript-relaterade problem som inte är orsakade utav någon server eller liknande, och vi har inte möjlighet... [...]

Läs mer … from Länkar för ASP.NET-programmerare

Koppla ASP.NET till databas

Använd följande kod för att koppla till en Access databas utan en DSN/ODBC. Byt ut databasens namn (db.mdb) till det... [...]

Läs mer … from Koppla ASP.NET till databas

ASP.NET rewrite

Skriv om adresser (mod_rewrite) med ASP.NET Att använda så kallade ”pretty urls” har blivit allt vanligare, för att öka användarvänligheten... [...]

Läs mer … from ASP.NET rewrite

Automatisk uppdatering görs inte direkt

Även om det ibland kallas för omkompilering, kompilering, omladdning eller något annat handlar det om att när man laddar upp... [...]

Läs mer … from Automatisk uppdatering görs inte direkt

Skicka e-post med ASP.NET

För att skicka e-post med ASP.NET kan du använda biblioteket System.Net.Mail. Här hittar du exempel på kod som kan användas... [...]

Läs mer … from Skicka e-post med ASP.NET

Windows anslut via FTP

Om din webbsida ligger på vår Windows-plattform behöver du följa denna guide för att se hur du ansluter via FTP... [...]

Läs mer … from Windows anslut via FTP

SSL/TLS på Windows

På vår Windows-plattform har du som kund automatiskt SSL påslaget. SSL-certifikaten som installeras är Lets Encrypt men du kan om... [...]

Läs mer … from SSL/TLS på Windows