1. Home
  2. Webbhotell
  3. Windows anslut via FTP
  1. Home
  2. FTP
  3. Windows anslut via FTP

Windows anslut via FTP

Om din webbsida ligger på vår Windows-plattform behöver du följa denna guide för att se hur du ansluter via FTP och uppdaterar dina filer på servern.

I samband med att du flyttar din domän till Windows-plattformen skapas automatisk din första FTP-användare som är unik för just den domänen.

Lägg/Ligger sidan på Windows-plattformen

Anslut med FTP

I din kundzon hittar du FTP-konton längre ner eller i menyn på höger sida.

Om det är första gången du ska nyttja detta kontot behöver du först ange ett nytt lösenord och spara. Den första användaren som skapas har alltid bokstaven a längst bak i användarnamnet. Du kan skapa fler FTP-inlogg till domänen och dessa får då b c osv och när de loggar in kommer de direkt till webbkatalogen. Den första användaren som skapats automatiskt kommer en katalog högre upp och kan se tex logg-filer etc.

FTP-Inställningar

När du ansluter med FTP anger du domännamnet som servernamn (du ska här inte ange ftpcluster.loopia.se som är FTP-servern för UNIX och den utfasade Winwdows-plattformen). Sedan FTP-användarnamn och lösenord.

Då din domän ej finns med i FTP-serverns certifikat får du upp en notis om detta som du kan klicka OK på.

Katalogstruktur

Väl inloggad ser du med originalanvändaren domännamnets katalog och ett klick in ser du de kataloger som denna användare kommer åt.

Här klickar du på WWWRoot och i den katalogen laddar du sedan upp din Windows-webbsida.

Om du loggat in med en extraanvändare kommer du direkt in i WWWRoot-katalogen och kan ladda upp filerna där.

Att tänka på:

• Har du precis flyttat sidan till den nya plattformen kan du få svårt att ansluta till FTP. Detta beror på att DNS ännu inte är uppdaterat. Vänta då någon timme sen bör det fungera. Alternativt kan du i kundzonen klicka på domänen och välja DNS-editor. Anslut sedan mot IP-adress som finns under @ i domänens DNS-inställningar.
  • Den nya plattformen har en maxgräns på 10GB data per domän
  • För optimal prestanda bör sidan ansluta mot en MSSQL-databas istället för MariaDB/MySQL