1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Uppgradera PHP hos Loopia

Uppgradera PHP hos Loopia

För att uppgradera din hemsida hos Loopia till en senare PHP-version gör du enligt följande:

1. Se över din hemsidas programkod

Vi rekommenderar att du ser över din hemsidas programkod innan uppgraderingen för att försäkra dig om att den är kompatibel med den senare PHP-versionen. Då kommer din hemsida att fortsätta fungera som tidigare efter uppgraderingen. Gör så här:

WordPress

• Uppgradera WordPress samt alla installerade tillägg/teman. Läs här för information om hur du gör detta.
  • Uppgradera alla premiumtillägg/-teman samt specialgjorda tillägg/teman på det sätt som tillverkaren rekommenderar.
  • Avinstallera eller ersätt alla tillägg/teman som inte stödjer den PHP version du avser uppgradera till.
  • Se vår guide om hur du felsöker WordPress om det ej fungerar efter flytt.

Joomla

• Se denna guide om hur du aktiverar felmeddelanden på din sida
  • Uppgradera Joomla samt alla installerade tillägg/mallar. Läs här för information om hur du uppgraderar Joomla.
  • Uppgradera alla premiumtillägg/-mallar samt specialgjorda tillägg/mallar på det sätt som tillverkaren rekommenderar.
  • Avinstallera eller ersätt alla tillägg/mallar som inte stödjer den PHP version du avser uppgradera till.

OpenCart

• Se denna guide om hur du aktiverar felmeddelanden på din sida
  • Uppgradera OpenCart samt alla installerade tillägg/mallar. Läs här och här för information om hur du uppgraderar OpenCart.
  • Uppgradera alla premiumtillägg/-mallar samt specialgjorda tillägg/mallar på det sätt som tillverkaren rekommenderar.
  • Avinstallera eller ersätt alla tillägg/mallar som inte stödjer den PHP version du avser uppgradera till.

Övriga

• Se denna guide om hur du aktiverar felmeddelanden på din sida
  • Om du har programvara tillverkad av tredjepart installerad på sidan, kika då i dokumentationen för denna programvara hur du gör för att uppgradera till den senaste versionen.
  • Om du har egenskriven kod på hemsidan, se följande länkar för information om hur du uppgraderar koden till att stödja den PHP version du avser uppgradera till.

2. Uppgradera PHP-version i Loopia Kundzon

1. Logga in i Loopia Kundzon.
  2. Klicka på domännamnet för den hemsida du vill uppgradera PHP för och välj “Hemsida hos Loopia” > “Unix”.
  3. Välj önskad PHP-version och klicka på “Spara”.

Samtliga PHP-versioner körs på servrar med Apache 2.4.

Testa din sida

Efter att du har bytt PHP-version för din sida, testa då att ladda om sidan i din webbläsare. Observera att om din sida använder ett cachetillägg kan det vara en bra ide att tömma detta på sparade sidor och sedan ladda om sidan.
Skulle sidan inte se ut och fungera som den ska råder vi dig att i första hand felsöka och se om du kan få sidan att fungera i den nya PHP-versionen och i andra hand nedgradera till en tidigare PHP-version i kundzonen.
Skiftet tillbaka går lika fort och din sida bör direkt fungera som tidigare.