Vilken info visas i whois

I whois kan man söka på domännamn och få reda på bland annat vilken registrar de är registrerade hos och i vissa fall se vem som är innehavaren av domännamnet i fråga. Om du vill söka i Whois så kan du göra detta på denna sida.

Vad som visas för din domän beror helt på vilken toppdomän (TLD) du registrerar och om du gör detta som privatperson eller företag. Följande saker gäller:

.se och .nu

   Som företag visas fulla uppgifter.
   Som privatperson visas ingenting. 

Övriga (t ex .com, net, org, info)

    Som företag visas ibland företagsnamn, beroende på TLD. 

Den information som visas i Whois* är den som du anger när du registrerar/flyttar domänen. Vi kan för de flesta Övriga domäntyper dölja din whois med Loopia Domänskydd

*Sedan GDPR infördes har majoriteten av Registrarerna för de Övriga (t ex .com, net, org, info) TLDerna valt att dölja informationen i whois.

Behöver du ändra uppgifterna som finns registrerade på domännamnet så behöver du först uppdatera dina adressuppgifter i ditt konto hos oss. Detta gör du under ”Kontoinställningar” -> ”Kontoinnehavare”. Därefter skickar du ett e-postmeddelande till oss på registry@loopia.se med kundnumret för det kontot domänen tillhör. Skriv då att du vill uppdatera WHOIS-/registrerade-informationen samt vilket eller vilka domännamn i kontot som du vill uppdatera.

Was this article helpful?

Related Articles