1. Home
  2. Övrigt
  3. Vilken info visas i whois

Vilken info visas i whois

I whois kan man söka på domännamn och få reda på bland annat vilken registrar de är registrerade hos och i vissa fall se vem som är innehavaren av domännamnet i fråga. Om du vill söka i Whois så kan du göra detta på denna sida.

Vad som visas för din domän beror helt på vilken toppdomän (TLD) du registrerar och om du gör detta som privatperson eller företag. Följande saker gäller ( Uppdaterad 2021-02-16 )

TLDCompanyPrivate
SECompany name, Country, Street address, Postal code, Postal City, PhoneNothing
NUCompany name, Country, Street address, Postal code, Postal City, PhoneNothing
NOCompany name, Country, Street address, Postal code, Postal City, Phone, Mail addressMail address
 EUCompany name, City, Country, Mail addressMail address
APPCompany name, CountryCountry
ATCompany name, Country, Street address, Postal code, Postal City, Phone, Mail addressNothing
BECompany name, Country, Street address, Postal code, Postal City, PhoneNothing
BIZCompany name, CountryCountry
BLOGCompany name, CountryCountry
CCCountryCountry
CLOUDCompany name, CountryCountry
CLUBCompany name, CountryCountry
CO.UKNothingNothing
COMCountryCountry
DEVCompany name, CountryCountry
DKCompany name, Country, Contact name, Street address, Postal code, Postal City, Phone, Mail addressCountry, Contact name, Street address, Postal code, Postal City, Phone, Mail address
EMAILCompany name, CountryCountry
FICompany name, Country, Street address, Postal code, Postal City, Phone, Mail address, Corp Id numberNothing
GLOBALCompany name, CountryCountry
GRAPHICSCompany name, CountryCountry
GRATISCompany name, CountryCountry
GURUCompany name, CountryCountry
INFOCompany name, CountryCountry
IOCompany name, CountryCountry
LIFECompany name, CountryCountry
LINKCompany name, CountryCountry
MECompany name, CountryCountry
MOBICompany name, CountryCountry
NAMENothingNothing
NETCountryCountry
ONLINECompany name, CountryCountry
ORGCompany name, CountryCountry
ORG.UKNothingNothing
PL  Company name, Country, Street address, Postal code, Postal City, Phone Nothing
RS Company name, Country, Street address, Postal code, Postal City, Corp Id number Nothing
SHOPCountryCountry
SITECompany name, CountryCountry
STORECompany name, CountryCountry
TECHCompany name, CountryCountry
TOPCompany name, CountryCountry
TVCountryCountry
WEBSITECompany name, CountryCountry
XYZCompany name, CountryCountry
Den information som visas i Whois* är den som du anger när du
beställer hos oss. Som redan befintlig kund så används dina
redan befintliga kontaktuppgifter som du ser i din kundzon
under "Kontoinställningar"->"Kontoinnehavare"

*Sedan GDPR infördes har majoriteten av Registrarerna för de Övriga (t ex .com, net, org, info) TLDerna valt att dölja informationen i whois men inte alla och allt. Ovan faktablad visar vad som visas beroende på vilka uppgifter du ger till oss.

Behöver du ändra uppgifterna som finns registrerade på domännamnet så behöver du först uppdatera dina adressuppgifter i ditt konto hos oss. Detta gör du under ”Kontoinställningar” -> ”Kontoinnehavare”. Därefter skickar du ett e-postmeddelande till oss på registry@loopia.se med kundnumret för det kontot domänen tillhör. Skriv då att du vill uppdatera WHOIS-/registrerade-informationen samt vilket eller vilka domännamn i kontot som du vill uppdatera.

Notera att om du som privatperson och kund till oss har något ifyllt på fältet Företagsnamn  i din kundzon under ”Kontoinställningar”->”Kontoinnehavare” såsom enskilt företagsnamn, så visas uppgifter som bolag för merparten av de domännamn du beställer ( ej .SE eller .NU )