Vilken info visas i whois

I whois kan man söka på domännamn och få reda på bland annat vilken registrar de är registrerade hos och i vissa fall se vem som är innehavaren av domännamnet i fråga. Om du vill söka i Whois så kan du göra detta på denna sida.

Vad som visas för din domän beror helt på vilken toppdomän (TLD) du registrerar och om du gör detta som privatperson eller företag. Följande saker gäller ( Uppdaterad 2021-02-16 )

TLD Company Private
SE Company name, Country, Street adress, Postal code, Postal City, Phone Nothing
NU Company name, Country, Street adress, Postal code, Postal City, Phone Nothing
NO Company name, Country, Street adress, Postal code, Postal City, Phone, Mail adress Mail adress
APP Company name, Country Country
AT Company name, Country, Street adress, Postal code, Postal City, Phone, Mail adress Nothing
BE Company name, Country, Street adress, Postal code, Postal City, Phone Nothing
BIZ Company name, Country Country
BLOG Company name, Country Country
CC Country Country
CLOUD Company name, Country Country
CLUB Company name, Country Country
CO.UK Nothing Nothing
COM Country Country
DEV Company name, Country Country
DK Company name, Country, Contact name, Street adress, Postal code, Postal City, Phone, Mail adress Country, Contact name, Street adress, Postal code, Postal City, Phone, Mail adress
EMAIL Company name, Country Country
FI Company name, Country, Street adress, Postal code, Postal City, Phone, Mail adress, Corp Id number Nothing
GLOBAL Company name, Country Country
GRAPHICS Company name, Country Country
GRATIS Company name, Country Country
GURU Company name, Country Country
INFO Company name, Country Country
IO Company name, Country Country
LIFE Company name, Country Country
LINK Company name, Country Country
ME Company name, Country Country
MOBI Company name, Country Country
NAME Nothing Nothing
NET Country Country
ONLINE Company name, Country Country
ORG Company name, Country Country
ORG.UK Nothing Nothing
PL Company name, Country, Street adress, Postal code, Postal City, Phone Nothing
SHOP Country Country
SITE Company name, Country Country
STORE Company name, Country Country
TECH Company name, Country Country
TOP Company name, Country Country
TV Country Country
WEBSITE Company name, Country Country
XYZ Company name, Country Country
Den information som visas i Whois* är den som du anger när du
beställer hos oss. Som redan befintlig kund så används dina
redan befintliga kontaktuppgifter som du ser i din kundzon
under "Kontoinställningar"->"Kontoinnehavare"

*Sedan GDPR infördes har majoriteten av Registrarerna för de Övriga (t ex .com, net, org, info) TLDerna valt att dölja informationen i whois men inte alla och allt. Ovan faktablad visar vad som visas beroende på vilka uppgifter du ger till oss.

Behöver du ändra uppgifterna som finns registrerade på domännamnet så behöver du först uppdatera dina adressuppgifter i ditt konto hos oss. Detta gör du under ”Kontoinställningar” -> ”Kontoinnehavare”. Därefter skickar du ett e-postmeddelande till oss på registry@loopia.se med kundnumret för det kontot domänen tillhör. Skriv då att du vill uppdatera WHOIS-/registrerade-informationen samt vilket eller vilka domännamn i kontot som du vill uppdatera.

Notera att om du som privatperson och kund till oss har något ifyllt på fältet Företagsnamn  i din kundzon under ”Kontoinställningar”->”Kontoinnehavare” såsom enskilt företagsnamn, så visas uppgifter som bolag för merparten av de domännamn du beställer ( ej .SE eller .NU )