Skapa en MySQL-databas

I Privatpaket ingår 25 st MySQL-databaser och i Företagspaketet ingår 50 st. Har du behov av ännu fler så erbjuder också möjligheten att koppla till extra MySQL-databaser som en extratjänst.

Vår MySQL-tjänst körs på dedikerade och väldigt kraftfulla databasservrar. De webbhotell som erbjuder MySQL i sina webbhotellspaket brukar i regel köra sin MySQL-tjänst på webbservrarna, vilket kan resultera i sämre prestanda och en mer osäker servermiljö.

I din kundzon hos Loopia kan du enkelt lägga till en MySQL-databas.

1. Logga in i Loopia Kundzon.
      2. I menyn Lägg till/skapa…, välj Databaser.
      3. Välj Ny MySQL-databas.
      4. Välj vilket domännamn du vill använda som databasnamn. (Observera att alla domäner du har kan fortfarande använda databasen)
      5. Klicka på Lägg till för att skapa databasen

När databasen är skapad kan du gå vidare och lägga till en databasanvändare för att använda databasen.