1. Home
  2. Wordpress
  3. Ett fel uppstod vid anslutning till databasen
  1. Home
  2. Databaser
  3. Ett fel uppstod vid anslutning till databasen

Ett fel uppstod vid anslutning till databasen

Om du får detta felmeddelandet kan det bero på fler orsaker.

Rätt user/pass?

Har du kanske nyligen bytt lösenord på din databasanvändare? Kontrollera din webbsidas anslutningskod (I WordPress ligger informationen i filen wp-config.php) Kolla om användarnamn/lösenord till databasen är detsamma som du senast sparade i din Loopia kundzon.

Rätt databasnamn?

I din Loopia kundzon hittar du ditt databasnamn (host/hostname). Där kan servern heta tex mysql525.loopia.se. I din webbsidas anslutningssträng ska det då stå just mysql525.loopia.se (det fungerar också med s525.loopia.se). Om det står fel servernamn i din kod, testa då att ändra och uppdatera sidan.

Driftstörning?

Börja med att kontrollera att det ej är en störning på din databasserver.

Du ser alltid aktuella störningar på https://www.driftbloggen.se

Där kan du se om din databasserver (Du hittar samtliga dina servrar i din Loopia kundzon) just nu har en störning. Avvakta klarmarkering här och sedan bör din sida fungera igen. Observera att Loopia Support inte har mer information om störningen än det som står i driftbloggen.