Registry Lock

På Loopia erbjuder vi tjänsten Registry Lock för domäntyperna .se och .nu

Kostnaderna för tjänsten är per domän (ex moms):
Aktivering: 0 SEK (499:-)
Årskostnad: 0 SEK (199:-)
Temporär upplåsning: 0 SEK (149:-)

Vad gör Registry Lock:
Registry lock är en tjänst som skyddar .se/.nu-domäner från ofrivilliga ändringar eller radering. Detta sker genom att domänen låses för ändringar i domännamnsregistret. Låsning/upplåsning av domänen utförs centralt av Internetstiftelsen på begäran från Loopias registry.
Registry lock förhindrar att följande registreringstjänster kan utföras:

  • Uppdateringar för domännamnet (dock sker förnyelse som vanligt)
  • Uppdatering och ändring av domännamnets namnservrar
  • Avregistrering av domännamnet på begäran från innehavaren (dock förfaller, deaktiveras och avregistreras domänen om förnyelsefaktura ej betalats i tid)
  • Överlåtelse/ägarbyte till ny innehavare
  • Byte av registrar

Aktivering av tjänsten

För att aktivera Registry lock för din domän/domäner, kontakta registry@loopia.se och uppge ditt kundnummer och vilka domäner du vill aktivera tjänsten för.
Vi en aktivering tillkommer årskostnaden per år domänen är registrerad framåt, förutsatt om domänen har mer än 6 månader till förnyelse.
Vid färre än 6 månader ingår dessa kostanden för aktivering av tjänsten.
I samband med domänförnyelsen kommer även årskostnaden för Registry lock att debiteras.

Temporär upplåsning

För att temporärt låsa upp domänen för ändringar behöver du kontakta registry@loopia.se med ditt kundnummer.
Domänen kommer då att låsas upp i 8h som standard. Du kan uppge en kortare tid om så önskas. Domänen kommer sedan att låsas automatiskt igen.

Avslut av tjänst

För att ta bort Registry Lock helt behöver du inkomma med kundnummer till registry@loopia.se , tjänsten kommer då att deaktiveras och detta är då ej möjligt att återkalla. Om du vill aktivera Registry Lock igen tillkommer aktiveringskostnaden.

Andra toppdomäner

Är du som kund intresserad av att låsa något annat än .se eller .nu så kan ni skicka ett meddelande med en förfrågan till registry@loopia.se med ert kundnummer och domännamn så ska vi se över de möjligheterna för dig som kund.

Tänk också på att

Vi på Loopia rekommenderar att du också säkrar upp ditt Loopiakonto genom att enbart tillåta BankID-inloggning i kontot. Se denna guide om BankID här på Loopia.

Was this article helpful?

Related Articles