BankID

Vi erbjuder i dagsläget två möjligheter att logga in i Loopia Kundzon. Du kan antingen logga in via BankID (rekommenderas) eller med användarnamn och lösenord.

Hur loggar jag in med BankID?

För att kunna logga in via BankID behöver ditt konto vara kopplat till ditt personnummer. Om du tecknade kontot som privatperson så sker denna koppling automatiskt och du kan redan nu logga in via BankID på loopia.se/loggain. Här kan du sedan välja att logga in via Mobilt BankID eller via applikationen på din dator.

Logga in i ett företagskonto med BankID

Är ditt Loopiakonto kopplat till ett företag (organisationsnummer) så behöver du lägga till ett eller fler personnummer som ska ha tillgång till kontot.

Så här lägger du till personnummer som ska ha tillgång till kontot:

1. Logga in i Loopia Kundzon med användarnamn och lösenord.

2. Gå in under Kontoinställningar > Inloggningsuppgifter och välj Lägg till BankID-användare.

3. Ange sedan personnummer och namn på de som ska ha tillgång till ditt Loopiakonto.

Tillåt endast inlogg via BankID till ditt konto

För att öka säkerheten i ditt Loopia-konto ytterligare rekommenderas du att slå av möjligheten att logga in med användarnamn/lösenord. Det är då endast möjligt att logga in i ditt konto via BankID-autentisering med de personnummer du själv angett i din Loopia Kundzon.

Så här avaktiverar du möjligheten att logga in med användarnamn/lösenord:

1. Logga in med BankID i ditt Loopia-konto (se stycket “Hur loggar jag in med BankID?” ovan för instruktioner kring hur du loggar in med BankID).

2. Gå in under Kontoinställningar > Inloggningsuppgifter.

3. Bocka för Tillåt endast inloggning via BankID och klicka på Spara.

Godkänn domänöverlåtelse med BankID

Du kan snabbt godkänna din domänöverlåtelse av .SE- och .NU-domäner med hjälp av BankID.

Du gör överlåtelsen som vanligt under Kontoinställningar > Överlåt konto eller domännamn och när du kommer till steget där du kan skriva ut och signera blanketten kan du istället välja att signera den digitalt med BankID. Blanketten skickas då in automatiskt med din underskift.

Om en domän ägs av ett företag som tecknats av flera personer behöver samtliga signera överlåtelsen. Du utför då bara BankID-signeringen upprepade gånger tills samtliga personer har signerat.