BankID

På Loopia så erbjuder vi i dagsläget två möjligheter att logga in.
Du kan antingen logga in via BankID (rekommenderas) eller användarnamn/lösenord.

Hur loggar jag in med BankID

För att kunna logga in via BankID så behöver ditt konto vara kopplat till ditt personnummer.
Om du tecknade kontot dom privatperson så sker denna koppling automatiskt och du kan direkt logga in via BankID på loopia.se

Här kan du sedan välja att logga in via Mobilt BankID eller via applikationen på din dator.

Logga in i ett företagskonto med BankID

Har du idag ett Loopiakonto kopplat till ett företag (orgnummer) så behöver du lägga till ett eller fler personnummer som ska ha tillgång till kontot.
Du lägger till dessa i din Loopia Kundzon under: ”Kontoinställningar–>Användaruppgifter”
Välj där ”Lägg till BankID-användare”
Ange sedan personnummer och namn på de som ska ha tillgång till detta Loopiakontot.

Tillåt endast inlogg via BankID till ditt konto

För att öka säkerheten i ditt Loopia-konto så rekommenderas du att slå av möjligheten att logga in via användarnamn/lösenord.
Man kan då endast logga in via BankID-autentisering till ditt konto via de personnummer du själv angett i din Loopia Kundzon. För att göra detta måste du vara inloggad med BankID i ditt konto.
Har du idag ett Loopia-konto knutet till ditt personnummer så kan du direkt logga in via BankID och ditt personnummer.
Har du ett Loopiakonto kopplat till ett företag (orgnummer) så behöver du lägga till ett eller fler personnummer som ska ha tillgång till kontot.
Du lägger till dessa i din Loopia Kundzon under: ”Kontoinställningar–>Användaruppgifter”
Välj där ”Lägg till BankID-användare”

Godkänn domänöverlåtelse med BankID

Du kan snabbt godkänna din domänöverlåtelse av .SE och .NU domäner med hjälp av BankID.
Du gör överlåtelsen som vanligt under ”Kontoinställningar” och när du kommer till steget där du kan skriva ut och signera blanketten kan du nu direkt signera den digitalt med BankID.
Blanketten skickas då in automatiskt med din underskift.
Om en domän ägs av ett företag som tecknats av flera personer så behöver samtliga signera överlåtelsen.
Man utför då bara BankID-signeringen upprepade gånger tills att samtliga signerat.