1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Överlåta domän med bibehållna inställningar – E-post
  1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Överlåta domän med bibehållna inställningar – E-post

Överlåta domän med bibehållna inställningar – E-post

Genom denna guide bryter du ut ett eller flera domännamn från ett konto till ett helt nytt konto utan driftavbrott för domännamnets tjänster. Efter detta kan du till exempel begära en överlåtelse, genomföra en sammanslagning eller påbörja en flytt.

1.

Se till att vara utloggad från ditt konto. Besök https://www.loopia.se/bestall/ i en ny flik och klicka sedan i “jag har redan ett domännamn”.

Välj här ett domännamn som inte finns, till exempel “loopia-mindoman.se” där du ersätter “mindomän.se” med ett av domännamnen som ska flyttas. Klicka därefter på fortsätt.

2.

På denna sida ska vi hoppa över att välja ett webbhotellspaket. Klicka här på ”Hoppa över det här steget”.

3.

På denna sida väljer vi “Ange dina uppgifter manuellt”

Nu är det dags att fylla i uppgifter för det nya kontot. Här ska du ange samma kontoägare som idag äger domänerna, inte den som slutligen ska äga kontot i det fallet att en överlåtelse ska göras i ett senare skede.

Efter beställning skickas inloggningsuppgifter och kundnummer ut inom kort till den e-postadress du anger under “E-post”.

Om du är osäker på vem den nuvarande innehavaren är för ett domännamn, kan du använda vår sida whois.loopia.se eller sidan hos Internetstiftelsen.se för att kontrollera detta. OBS! Information om privatpersoner kommer inte att synas.

Om du fortfarande är osäker kan du be oss kontrollera detta närmare.

Godkänn villkor och klicka sedan ”Beställ”.

4.

När du fått mejlet med inloggningsuppgifter rekommenderar vi att du skriver ner uppgifterna direkt då du bara kan klicka på “Hämta inloggningsuppgifter” en gång. Logga sedan in via www.loopia.se/loggain, klicka på ”Uppgradera ditt konto” och välj paket baserat på hur många e-postadresser som ska flyttas. Mer information om paketen kommer lite längre ner.

Välj ”E-post” om du har 1 – 5 e-postadresser som ska flyttas.

Välj ”Starter” om du har 6 – 10 e-postadresser som ska flyttas.

Välj ”Privatpaket” om du har över 10 e-postadresser som ska flyttas.

(I det fall överenskommelsen är att kontot skapas tillfälligt tillåter vi detta abonnemang kostnadsfritt i 30 dagar.)

5.

Skicka ett e-postmeddelande till support@loopia.se med följande information:
– kundnumret för kundkontot där domännamnet ligger idag:
– kundnumret för det nyskapade kontot (dit domännamnet ska flyttas):
– vilka domännamn som skall flyttas från det första till det andra kontot:

6.

Vi flyttar domännamnet/domännamnen samt tillhörande inställningar och svarar tillbaka när det är genomfört. När vi har återkopplat till dig med att flytten är klar så kan du då påbörja överlåtelse, sammanslagning eller flytt.

Om du tänker genomföra en överlåtelse är det viktigt att du väljer alternativet att överlåta ”Hela loopia kontot inklusive domännamn”. Detta för att alla inställningar ska följa med till den nya ägaren.