Loopia Domänskydd

Loopia Domänskydd är den tjänst för att ha dolda ägaruppgifterna på en domän när man gör en WHOIS-sökning (ägaruppslag).

Denna tjänst finns tillgänglig för samtliga GTLD- och nGTLD-domäner.

Loopia Domänskydd finns inte för .SE- och .NU-domäner. Om du innehar en .SE- eller .NU-domännamn som privatperson eller enskild firma är din publika information redan skyddad. För övriga bolagsformer är informationen publik och vi har dessvärre ingen möjlighet att erbjuda Loopia Domänskydd för dessa toppdomäner.

Aktivera Loopia Domänskydd

Börja med att logga in i Loopia Kundzon. På den första sidan som du tas till efter att ha loggat in klickar du på den domän du önskar aktivera Loopia Domänskydd för under rubriken ”Domännamn”domanskydd1

På panelen som sedan dyker upp letar du dig ner till ”Fler inställningar”. Där väljer du ”Domänskydd”, den typ av skydd du önskar ha för att sedan läsa och godkänna avtalsvillkoren enligt bilden nedan. Slutligen trycker du på ”Beställ”. Är du osäker på hur de olika domänskydden ser ut så finner du exempel här.

domanskydd

En faktura skickas ut inom kort efter att du tryckt på ”Beställ” och tjänsten aktiveras så fort fakturan är betald. Vill du se resultatet så kan du göra det på vår WHOIS:
http://whois.loopia.se/

Domänskyddet gäller i ett år från att det är betalat. Observera att om du stänger av skyddet behöver du köpa tjänsten igen då redan inbetald period upphör.

Om du avser att flytta en skyddad domän från Loopia bör du kontakta din nya leverantör angående deras rutiner att flytta en domän med skyddade uppgifter. Detta innan du påbörjar din transfer av domännamnet.