1. Home
  2. SSL
  3. Lägga upp eget SSL/TLS-certifikat

Lägga upp eget SSL/TLS-certifikat

Om du redan har ett certifikat från tex Lets Encrypt kan du istället för att köpa ett nytt bara ladda upp det för din domän via Loopia Kundzon.

Gör så här:

1. Logga in i Loopia Kundzon.

2. Klicka på “Kom igång med SSL…” under menyn “Vad vill du göra?” och välj “Jag äger redan ett SSL-certifikat”.

3. I rutan Certifikat klistrar du in ditt cert och intermediate cert efter varandra. I rutan Nyckel lägger du in din certfikatnyckel.

4. Klicka på “Lägg till SSL-certifikat”. Du kan nu välja att uppdatera eventuella interna länkar för din sida att gå via https (se denna guide för WordPress) och sedan välja att tvinga all trafik till https i Loopia Kundzon genom att bocka i rutan ”Tvinga SSL” och spara.

Kontrollera sedan att allt fungerar som tänkt genom att besöka sidan och i adressfältet. Visas “https” och en markering i webbläsaren som säger att sidan är säker så har allt gått som det ska.