Lägga upp eget SSL-certifikat

Om du redan har ett certifikat från tex Lets Encrypt kan du istället för att köpa ett nytt bara ladda upp det för din domän via Loopias Kundzon. Observera att ditt domännamn först behöver flyttas till den nya plattformen där stödet för eget SSL är installerat:

Välj här att du redan äger ett SSL-certifikat och klistra sedan in certifikat/nyckel i nästa ruta.

Klicka på att lägga till det och sedan är det klart. Du kan nu se till att uppdatera eventuella interna länkar för din sida att gå via https och sedan kan du i din kontrollpanel välja att tvinga all trafik till https. K

Klicka sedan på spara och din webbsida är nu säkrad via SSL.

Du kan kontrollera att allt fungerar genom att besöka sidan och i adressfältet se https och även webbläsarens markering att sidan är säker.