1. Home
  2. Microsoft 365
  3. Hur skapar jag ett alias för min e-post i Microsoft 365?

Hur skapar jag ett alias för min e-post i Microsoft 365?

Ett Alias är ett sätt att ha olika e-postadresser som levereras till din personliga inkorg. Om din e-post t.ex. är fornamn.efternamn@mindoman.se, så kan du skapa ett alias, t.ex. efternamn.fornamn@mindoman.se. Om någon skickar en e-post till den adressen kommer den att bli levererad till din inkorg under adressen fornamn.efternamn@mindoman.se.
Microsoft 365 har ej stöd för catch-all så har ni e-postadresser som ofta stavas fel kan detta vara ett alternativ.

Du gör detta genom att logga in med din adminanvändare här. Du finner din automatiskt genererade adminanvändare i din Loopia Kundzon. Där kan du även ändra lösenordet.

Leta här upp valet: ”Hantera din organistation –> Användare och grupper–> Lägga till användare, återställa lösenord med mera”


365alias1.PNG

När du gjort det valet så visas en lista på dina användare. Välj nu den användare som ska ha en alias-adress.


365alias2.PNG

Välj sedan ”Hantera e-postalias”


365alias3.PNG

Du kan nu lägga till valfritt antal alias-adresser som sedan kommer att fungera som vidarebefordringsadresser för den här användaren.


365alias4.PNG

Du har nu skapat ett alias till din e-post. All e-post till ditt alias kommer nu att dyka upp i din inkorg, som om det vore skickat till din vanliga e-postadress. Du kan inte skicka e-post från ditt alias, eller sätta upp regler för e-post skickade till ett alias. Om detta är något du önskar bör du använda Distributionsgrupper.


Behöver du hjälp med att skapa e-postalias?

Kontakta vår samarbetspartner TechBuddy så får du hjälp av en Buddy som är expert på Microsoft 365 hemma hos dig, på ditt företag eller på distans. 

Läs mer och boka en Buddy

Was this article helpful?

Related Articles