Hur skapar jag ett alias för min e-post i Office 365?

Ett Alias är ett sätt att ha olika e-postadresser som levereras till din personliga inkorg. Om din e-post t.ex. är fornamn.efternamn@mindoman.se, så kan du skapa ett alias, t.ex. efternamn.fornamn@mindoman.se. Om någon skickar en e-post till den adressen kommer den att bli levererad till din inkorg under adressen fornamn.efternamn@mindoman.se.
Microsoft Office365 har ej stöd för catch-all så har ni e-postadresser som ofta stavas fel kan detta vara ett alternativ.

Du gör detta genom att logga in med din admin användare här. Du finner din automatiskt genererade admin användare i din Loopia kundzon. Där kan du även ändra lösenorder.

Leta här upp valet: “Hantera din organistation–>användare och grupper–>Lägga till användare, återställa lösenord med mera”

När du gjort det valet så visas en lista på dina användare. Välj nu den användare som ska ha en alias-adress.

Välj sedan “Hantera e-postalias”

Du kan nu lägga till valfritt antal alias-adresser som sedan kommer att fungera som vidarebefordringsadresser för den här användaren.

Du har nu skapat ett alias till din e-post. All e-post till ditt alias kommer nu att dyka upp i din inkorg, som om det vore skickat till din vanliga e-postadress. Du kan inte skicka e-post från ditt alias, eller sätta upp regler för e-post skickade till ett alias. Om detta är något du önskar bör du använda Distributionsgrupper.