Hur skapar jag ett alias för min e-post i Microsoft 365?

Ett Alias är ett sätt att ha olika e-postadresser som levereras till din personliga inkorg. Om din e-post t.ex. är fornamn.efternamn@mindoman.se, så kan du skapa ett alias, t.ex. efternamn.fornamn@mindoman.se. Om någon skickar en e-post till den adressen kommer den att bli levererad till din inkorg under adressen fornamn.efternamn@mindoman.se.
Microsoft 365 har ej stöd för catch-all så har ni e-postadresser som ofta stavas fel kan detta vara ett alternativ.

Du gör detta genom att logga in med din adminanvändare här. Du finner din automatiskt genererade adminanvändare i din Loopia Kundzon. Där kan du även ändra lösenordet.

Leta här upp valet: ”Hantera din organistation –> Användare och grupper–> Lägga till användare, återställa lösenord med mera”


365alias1.PNG

När du gjort det valet så visas en lista på dina användare. Välj nu den användare som ska ha en alias-adress.


365alias2.PNG

Välj sedan ”Hantera e-postalias”


365alias3.PNG

Du kan nu lägga till valfritt antal alias-adresser som sedan kommer att fungera som vidarebefordringsadresser för den här användaren.


365alias4.PNG

Du har nu skapat ett alias till din e-post. All e-post till ditt alias kommer nu att dyka upp i din inkorg, som om det vore skickat till din vanliga e-postadress. Du kan inte skicka e-post från ditt alias, eller sätta upp regler för e-post skickade till ett alias. Om detta är något du önskar bör du använda Distributionsgrupper.

Was this article helpful?

Related Articles