1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Flytta till Windows-plattformen

Flytta till Windows-plattformen

Observera att du behöver ha ett Företagspaket eller Företagspaket Plus för att kunna placera din hemsida på vår Windows-plattform.

Gör så här för att flytta din hemsida till vår senaste Windows-plattform:

1. Logga in i Loopia Kundzon och skapa ett FTP-konto genom att klicka på “FTP-konto” i menyn “Lägg till/skapa…” till höger.

2. Ladda ner din hemsida till din dator via FTP.

3. Gå in i Loopia Kundzon på nytt och klicka på ditt domännamn.

4. Under rubriken “Konfigurering” väljer du “Hemsida hos Loopia (ny plattform)” > “Windows ASP.NET” > “ASP.NET 4.6” och därefter “Spara”.

5. I samband med flytten kommer en ny enskild FTP-användare att skapas för denna domän. Se denna guide om hur du ansluter och laddar upp din webbsida på den nya Windowsservern. Du måste först ladda hem den från ditt vanliga FTP-konto som du ansluter via tidigare anslutningsmetod. Ladda hem domänens katalog där och ladda sedan upp filerna på den nya Windowsservern.

Använder du externa namnservrar för ditt domännamn behöver dessa uppdateras för att domännamnet ska peka mot den nya Windows-plattformen. För att se din nya IP-adress, klicka på Domänen och välj DNS-editor. Under @ och www ser du den nya IP-adressen. Dessa värden ska du sedan lägga in hos din externa DNS-leverantör.