1. Home
  2. Fakturafrågor
  3. Flerårsförnyelse av domännamn
  1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Flerårsförnyelse av domännamn

Flerårsförnyelse av domännamn

I dagsläget kan du flerårsförnya toppdomänerna .SE, .COM, .NU, .EU, .ORG, .NET, .ME, .BIZ, .INFO, .MOBI, .NAME, .TV, .CC, .GRATIS, .CLUB, .EMAIL, .WEBSITE, .GURU och .LINK.

Minimitid att Registrera ett domännamn är 12 månader ( 1 år ), maxtid är 120 månader ( 10 år ). Erbjuds i vårt orderflöde, dock ej vid Nyregistrering via kundzonen.

Flerårsförnyelse via kundzonen är minimum 12 månader ( 1 år ) och maximalt 108 månader framåt i tiden ( 9 år ).

För att förnya en domän så behöver det finnas medel tillgängliga på ditt LoopiaPrepaid-konto. Notera att det inte får finnas någon obetald faktura för domännamnet, så har du just nu en obetald faktura så behöver den först betalas.

OBS! Om du har en .SE-domän med ett Domänpaket behöver du först säga upp Domänpaketet för att kunna flerårsförnya domännamnet.

1. Fyll på ditt kontos LoopiaPREPAID med det belopp som förnyelsen kommer kräva.

För aktuella priser vänligen se vår domänprislista. Det är spalten Förnyelse som är av intresse. Du kan även kontrollera längst ner på sidan om priserna visas med eller utan moms.

Exempel: Om du önskar förnya en domän ytterligare ett år framåt så är det aktuella priset för en förnyelse som utgår. Vill du istället förnya ditt domännamn för fem år framåt så kommer kostnaden att bli [aktuell kostnad för en årsförnyelse] x 5.

Så här fyller du på LoopiaPREPAID:

1. Logga in i [Loopia Kundzon].

2. I kundzonens meny till höger finner du Prepaid, klicka på detta alternativ.

3. I det nya fönster som öppnas, fyll i önskat belopp i fältet och klicka därefter på knappen Fyll på som kommer att visas.

Har du faktura via e-post kommer den nya fakturan att skickas till dig inom kort. Därefter kan du även se fakturan i kundzonen.

Har du faktura via post kan det dröja någon dag innan fakturan når dig, men redan innan dess bör du kunna se fakturan inne i kundzonen inom ett dygn.

Fakturan kan antingen betalas med kort på vår kortbetalningssida varpå betalning sker omgående, eller via bankgiro varpå betalningen kan ta 1-3 bankdagar att nå oss.

2. Begär flerårsförnyelse

När korrekt belopp finns insatt på ditt kontos LoopiaPREPAID så kan du begära själva flerårsförnyelsen.

1. På kundzonens förstasida, klicka på domännamnet som du vill flerårsförnya.

2. I det nya fönster som öppnas, gå ner till knappen Förnya och klicka på knappen Förnya.

Nedantill dyker det då upp olika alternativ. Välj där det år och den månad du önskar förnya domännamnet till. Klicka därefter på Bekräfta för att bekräfta ditt val.

Om du önskade flerårsförnya ytterligare domännamn, upprepa proceduren för det/dem.

Notera att Vid inköpet av LoopiaPrepaid (flerfunktionsvoucher) finns inte någon ingående moms att redovisa eftersom vi inte redovisat någon utgående moms. Momsen redovisas när varor eller tjänster tillhandahålls i utbyte mot användandet av ert LoopiaPrepaid.

Was this article helpful?

Related Articles