1. Home
  2. Microsoft 365
  3. Återställa tillgång till admin-användare och förnya GDAP-koppling

Återställa tillgång till admin-användare och förnya GDAP-koppling

Denna guide beskriver hur du går tillväga för att återställa tillgång för din admin-användare och förnya GDAP-koppling så du kan administrera Microsoft 365-tjänsten genom din Loopia Kundzon (https://www.loopia.se/loggain). Mer information om vad GDAP är och vad det är till för hittar du genom att klicka här.

1. Börja med att logga in i Loopia Kundzon (https://www.loopia.se/loggain/).
  2. Väl inloggad skrolla ner till rubriken ”Tjänster” och leta efter ”Microsoft 365”. Klicka inte på Microsoft 365, utan istället kolla på samma rad till höger så står en text som du ska spara ned. Exempelvis loopia1234567 (skriv ner denna text).
  3. Klicka nu på tjänsten ”Microsoft 365” i listan och i rutan som dyker upp klicka på knappen ”Logga in i Microsoft 365”.
  4. När du nu ska logga in så fyller du i admin@loopia1234567.onmicrosoft.com (byt ut ”loopia1234567” med texten du sparat i steg 2) och klicka på ”Nästa”.
  5. Klicka nu på knappen ”Jag har glömt mitt lösenord”.
  6. Fyll nu i de bokstäver/siffror du ser i bildrutan i det tomma fältet under för att verifiera att du inte är en robot och klicka sedan på knappen ”Nästa”.
  7. På ”Verifieringssteg 1” så väljer du ”Skicka e-post till min alternativa e-postadress” och till höger om texten så kommer du få en ledtråd om vilken e-postadress ett mail med verifieringskod kommer skickas till. När du vet vart det skickas så klickar du på ”E-post”-knappen.
  8. Kontrollera inkorgen för den alternativa e-postadressen och skriv ner verifieringskoden och sedan fyll i fältet med verifieringskoden och klicka ”Nästa”.
  9. På ”Verifieringssteg 2” så väljer du ”Ring min arbetstelefon” och till höger om texten så kommer du få en ledtråd om vilket telefonnummer som är inställt, fyll här i fältet med telefonnumret när du vet vilket det är och klicka på ”Ring upp”-knappen.
  10. Det kommer nu ringa till telefonnumret, se till att svara och skriv ner verifieringskoden och sedan fyll i fältet med verifieringskoden och klicka ”Nästa”.
  11. Nu har du gjort all verifiering som krävs och ska nu ha kommit till steget där du kan återställa lösenordet till din admin-användare. Fyll i nytt lösenord och upprepa lösenordet och sedan slutför processen.
  12. Kom ihåg att skriva ner e-postadressen för din admin-användare och dess nya lösenord.
  13. Logga nu in i Loopia Kundzon (https://www.loopia.se/loggain/) igen och under tjänster klicka på ”Microsoft 365”. I rutan som dyker upp under rubriken ”Admin-behörigheter som inväntar godkännande” så klickar du på knappen ”Bekräfta”.
  14. Nu kommer du bli skickad vidare till Microsoft och här är det viktigt att du loggar in med din admin-användare och lösenordet som du ställt in.
  15. Följ nu steg-för-steg beskrivningen på skärmen och godkänn din nya GDAP-koppling.
  16. Om allt gick bra så kommer du kunna administrera Microsoft 365-tjänsten inifrån Loopia Kundzon igen inom ett par timmar och vi på supporten kan återigen hjälpa dig med tjänsten.