1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Använda både Windows och UNIX
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Använda både Windows och UNIX

Använda både Windows och UNIX

Som webbhotellskund hos oss kan du använda dig av både Windows och UNIX inom samma webbhotellsabonnemang om du har Webbhotell Företag eller Företag plus. Du kan även kombinera med verktyg som t ex Loopia Sitebuilder. Du kan använda dem dels på flera olika huvuddomäner förstås, men det går också bra med bara en domän, med hjälp av så kallad subdomän.

Detta gör det möjligt att använda både servertekniker som Microsoft ASP.NET respektive PHP och CGI (Perl / Python) på ett smidigt sätt, utan att ha flera separata konton och utan att äga flera domännamn. Allt du behöver göra är att skapa en subdomän till din domän och välja önskad plattform eller verktyg för den.

Väl inloggad i Loopia Kundzon, klicka Subdomän i menyn Lägg till / skapa …! Välj där din domän och skriv ett namn för din subdomän. Rekommenderat är att enbart använda tecknen a – z, 0 – 9 samt – (bindestreck).

Domännamnet markeras med grön ring för att indikera att det är nyskapat. Klicka på domännamnet!

Välj nu önskad plattform eller verktyg! I det fall du avser installera WordPress, Joomla, OpenCart eller MediaWiki, välj Unix.

Notera att det kan dröja några timmar innan den nya subdomänen är åtkomlig för alla på webben!