Aktivera SSL på din domän

Denna guide går igenom hur du kommer igång med ditt SSL-certfikat för din domän på Loopia. Du kan antingen köpa ett SSL-certifikat direkt i din Loopia kundzon eller ladda upp ett befintligt certifikat som införskaffats från en annan leverantör.

Observera att du först måste ha köpt och aktiverat ditt certifikat. Se denna guide för det.

1. Uppdatera sidans interna länkar till att alltid köra https

För de vanligast förekommande CMS-systemen finns färdiga guider för att göra detta:

För övriga CMS eller egengjorda sidor hänvisar vi till Google.

2. Tvinga SSL i Loopia Kundzon

När alla interna länkar på sidan är fixade kan du nu i din Loopia Kundzon välja att “tvinga” all trafik att gå via https till din domän genom att bocka i “Tvinga SSL” och spara.

All trafik kommer nu att gå via https.