Aktivera SSL på din domän

Denna guide går igenom hur du kommer igång med ditt SSL-certfikat för din domän på Loopia. Du kan antingen köpa ett SSL-certifikat direkt i din Loopia kundzon eller ladda upp ett befintligt certifikat som införskaffats från en annan leverantör.

Observera att du först måste ha köpt och aktiverat ditt certifikat. Se denna guide för det

I din Loopia kundzon behöver du flytta din sida på vår plattform med SSL-stöd men aktivera inte tvingandet av SSL ännu. Du gör det genom att klicka på domänen i kundzonen och sedan välja konfiguration i den efterföljande domänpanelen.

Klicka på spara och inom någon timme kommer ditt nya certifikat att vara aktivt för din domän.

Nu behöver du uppdatera sidans interna länkar att alltid köra https.

För de vanligast förekommande CMS-systemen finns färdiga guider:

För övriga CMS eller egengjorda sidor hänvisar vi till Google.

När alla interna länkar på sidan är fixade kan du nu i din Loopia Kundzon välja att ”Tvinga” all trafik att gå via https till din domän.

Klicka på spara och nu kommer all trafik att gå via https.

Observera att om du ej använder Loopias namnservrar (Du kan kontrollera det på http://whois.loopia.se )behöver du ange din webbsidas nya IP-adress om du byter plattform.

För inte se den nya IP-adressen för sidan kan du i kundzonen klicka på din domän du flyttat till den nya plattformen och sedan välja ”DNS-editor”

Under @ och www ser du nu sidans nya IPv4 och IPv6-adress. Dessa behöver du lägga in hos din nuvarande DNS-leverantör om du ej använder Loopias namnservrar.