Aktivera SSL på din domän

Denna guide går igenom hur du kommer igång med ditt SSL-certfikat för din domän på Loopia. Du kan antingen köpa ett SSL-certifikat direkt i din Loopia kundzon eller ladda upp ett befintligt certifikat som införskaffats från en annan leverantör.

Observera att du först måste ha köpt och aktiverat ditt certifikat. Se denna guide för det

Nu behöver du uppdatera sidans interna länkar att alltid köra https.

För de vanligast förekommande CMS-systemen finns färdiga guider:

För övriga CMS eller egengjorda sidor hänvisar vi till Google.

När alla interna länkar på sidan är fixade kan du nu i din Loopia Kundzon välja att “Tvinga” all trafik att gå via https till din domän.

Klicka på spara och nu kommer all trafik att gå via https.