SSL: Aktivera SSL i OpenCart

Om du har en OpenCart-butik som du vill aktivera ditt egna SSL-certifikat på kan du följa denna guide.

Den förutsätter att du redan har ett SSL-certifikat för din domän. Se denna guide för hur du skaffar ett sådant.

Flytta din domän till rätt plattform

Din OpenCart behöver också först flyttas till vår nya plattform med stöd för egna SSL-certifikat. Det gör du genom att klicka på domänen i din Loopia Kundzon och sedan utföra bytet.

OBS: kontrollera först vilken version av OpenCart du har och då vilken PHP-version du kan använda dig av. Har du en äldre version av OpenCart <2.0 bör du använda PHP 5.6. Det finns dock inga exakta versionsangivelser när man kan köra PHP7 varav vi ej kan garantera att nyare versioner av OpenCart fungerar med PHP7 om du väljer det.

Aktivera SSL i OpenCart

För att aktivera SSL behöver du göra ändringar i dina config-filer. Varje OpenCart har två filer som du måste redigera. Detta gör du via FTP genom att ladda hem filer, redigera dem lokalt på din dator och sedan ladda upp dem på nytt.

De två filerna du ska redigera heter:

mindoman.se/public_html/config.php
mindoman.se/public_html/admin/config.php

Öppna dessa två filer och redigera sedan dessa rader:

Observera att raderna kan se något annorlunda ut i din installation.

Ändra alla http till https. Om du enbart vill ha din varukorg och kassa säkrade med SSL byter du bara ut till https under raden “// HTTPS”. Vi rekommenderar dock att samtliga länkar byts till https.

Här kan du också ha länkar som slutar på loopiasecure.com. Dessa länkar ska bytas ut mot enbart ditt domännamn enligt bilden nedan:

När du har gjort detta sparar du och laddar upp dessa två filer på sina ursprungliga platser.

Logga sedan in i din OpenCart och under “Inställningar” väljer du att redigera din butik och går till fliken “Server”

Här klickar du sedan i att sidan ska använda SSL och sparar inställningarna.

Efter att du har sparat detta loggar du ut och laddar om din sida en till två gånger i webbläsaren.

Du ska ni få upp säkerhetstexten före ditt domännamn i adressfältet.

Skulle du ej få detta kan det bero på att plattformsbytet ännu inte är slutfört. Vänta då 1-2 timmar och testa att besöka sidan igen.