1. Home
  2. E-post
  3. Hantering av e-postkonto
  1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Hantering av e-postkonto

Hantering av e-postkonto

Denna guide går igenom hur användaren eller kontoadministratören kan göra ändringar för en e-postadress.

För att genomföra dessa ändringar på en enskild e-postadress så loggar man in med e-postadress och tillhörande lösenord på https://www.loopia.se/mailadmin

Man kommer då till administrationspanelen för den enskilda adressen. För att komma åt samtliga e-postadresser i ett webbhotellskonto så loggar man istället in med sina vanliga inloggningsuppgifter till kundzonen i samma formulär. Sedan klickar man bara på den e-postadress man vill redigera.

Vilka funktioner rymmer då denna administrationspanel?

Lösenordsbyte:

I denna panel så kan du givetvis byta lösenord för din e-postanvändare. Genom att klicka på knappen “Redigera” så kan du här ange ett nytt lösenord för e-postkontot. Se gärna våra regler för lösenord nedan:

Vilka krav ställs på mitt lösenord?

Om du vill ange ett eget lösenord för Loopia Kundzon så måste det uppfylla ett flertal kriterier. Detta då ett svagt lösenord innebär en säkerhetsrisk.

De kriterier som ett lösenord måste uppfylla är följande:

• Det måste vara minst åtta (8) tecken långt
  • Det måste innehålla minst fem (5) unika tecken
  • Det får inte innehålla för många upprepningar av något tecken
  • Det får inte innehålla enbart olika sorters blanksteg (såsom mellanslag)
  • Det får inte vara ett amerikanskt national insurance number
  • Det får inte vara ett vanligt förekommande ord
  • Det får inte vara sårbart för ordliste-attacker (exempelvis får det inte innehålla ett ord baklänges, ord med blandning av små eller stora bokstäver, ord i plural, med flera)

Frånvaromeddelande/Autosvar:

Vill du att de som skickar e-post till dig ska få ett autosvar/frånvaromeddelande? Klicka då på knappen “Autosvar”.

Välj sedan “Aktivt autosvar” och ange här ett ämne och ett kort meddelande som varje avsändare kommer att få i retur. Observera att det finns en check som gör att en avsändare endast kan få ett autosvar per dag.

Antispam:

En stor del av den e-post som skickas idag är dessvärre skräppost (s.k spam). Dessa vill man gärna undvika att få i sin inkorg. Ett första steg är då att aktivera vårt spamfilter för sin e-postadress. Denna är som standard påslagen i nyskapade konton men man kan under valet “Antispam” justera sitt filter ytterligare om man så önskar.

Som standard så har vi angett en ganska hård gräns för vad som ska filtreras bort som spam. Med filtreras så menas att meddelanden direkt sorteras till katalogen “Spam” som finns i varje e-postkonto.

Varje e-postmeddelande som når våra servrar måste passera vårt spamfilter som analyserar och poängbedömer meddelandet. Olika delar av meddelandet får olika poäng enligt denna lista. Om meddelandets totala poäng överskrider den utsatta gränsen så anses det vara ett spam-meddelande och sorteras då till den korgen direkt.

Vi har som standardgräns satt värdet 6 poäng men du som kund kan här strama åt det lite mer eller lite mindre. Du kan då själv dra stapeln till den poänggräns du önskar vara max för meddelanden. För att se vilket gränsvärde som är inställd för din adress kan du ställa din pekare på frågetecknet till höger.

Fastnar någons meddelanden alltid i filtret eller slinker det ändå igenom meddelanden från en avsändare du helst inte vill läsa. Då kan du svart- eller vitlista deras e-postadresser här. Ange bara den avsändare som du vill skapa en regel för och klicka på “Lägg till”.

Svart- eller vitlista avsändare genom att skriva in en e-postadress som ”spam@example.com” eller del av en e-postadress som ”@example.com”.

Du kan alltid se och ta bort aktuella extraregler för svart/vitlistade adresser strax under den här rutan.

Antivirus:

Vi på Loopia har ett effektivt antivirus-filter som scannar samtliga inkommande meddelanden efter virusinfekterade filer. För din säkerhet så bör du alltid ha detta filter påslaget.