1. Home
 2. E-post
 3. Byta lösenord för Loopias tjänster
 1. Home
 2. Loopia Kundzon
 3. Byta lösenord för Loopias tjänster

Byta lösenord för Loopias tjänster

Nedan följer information om vilka krav som ställs på lösenord till Loopias olika tjänster samt hur du gör för att byta lösenordet.

Vilka krav ställs på mitt lösenord?

Om du vill ange ett eget lösenord för Loopia Kundzon så måste det uppfylla ett flertal kriterier. Detta då ett svagt lösenord innebär en säkerhetsrisk.

De kriterier som ett lösenord måste uppfylla är följande:

 • Det måste vara minst åtta (8) tecken långt
 • Det måste innehålla minst fem (5) unika tecken
 • Det får inte innehålla för många upprepningar av något tecken
 • Det får inte innehålla enbart olika sorters blanksteg (såsom mellanslag)
 • Det får inte vara ett amerikanskt national insurance number
 • Det får inte vara ett vanligt förekommande ord
 • Det får inte vara sårbart för ordliste-attacker (exempelvis får det inte innehålla ett ord baklänges, ord med blandning av små eller stora bokstäver, ord i plural, med flera)

Byta lösenord för Loopia Kundzon

För att byta lösenord till Loopia Kundzon väljer du menyn till höger Kontoinställningar. Klicka sedan på Inloggningsuppgifter. Du kan nu både välja användarnamn (som kan vara något av de domännamn du har i ditt konto) samt fylla i ett nytt lösenord.

Klicka därefter på Spara.

Byta lösenord för e-postkonton

För att byta lösenord på dina e-postkonton så klickar man på det e-postkonto man vill uppdatera lösenordet för. I nästa ruta så väljer man ”Redigera” och anger där ett nytt lösenord för e-postkontot.


e-postpw1.png

Klicka därefter på Spara.

TIPS! Du kan också logga in till e-postadministrationen direkt på loopia.se. Klicka på ”Kundzon” och ange sedan din e-postadress och din e-postadress lösenord och sedan på ”Logga in”. Du får då möjligheten att exempelvis byta lösenordet, hantera vit- och svartlistningar, autosvar m.m. 

Byta lösenord för FTP

När du ska byta lösenord för ditt FTP-konto förutsätts att du redan är inloggad i Loopia Kundzon. På höger sida så ser du FTP-konto och kan klicka där för att se vilka konton ni har. Har ni inget så skapar ni det, se denna guide.

Klicka på ert användarnamn för att sätta nytt lösenord.

Skriv in det nya lösenordet och spara sedan.

Byta lösenord för MySQL

När du ska byta lösenord för användaren till MySQL-databasen så scrollar ni ner till listan av era databser i kundzonen. Klicka sedan på databasen som ni ska redigera användare för. Klicka på användaren och sedan kan ni sätta nytt lösenord för användaren.

Klicka därefter på Spara.

Hur återfår jag ett borttappat lösenord?

Av säkerhetsskäl går det inte att återfå ett borttappat lösenord till någon av våra kundzoner. Däremot går det att få ett nytt lösenord genererat för din kundzon.

För att generera ett nytt lösenord, besök följande sida. Fyll där i något av dina domännamn i fältet Domännamn. Klicka sedan på Skicka.

Du får nu ett e-postmeddelande utskickat till angiven adress. Klicka där på angiven länk. Du blir nu presenterad ditt kundnummer, användarnamn och ett nyskapat lösenord. Notera dessa uppgifter. Länken fungerar nämligen endast en gång.

Vill du byta ut det genererade lösenordet, logga då in på din kundzon med det nya lösenordet och följ instruktionerna ovan.

Was this article helpful?

Related Articles