1. Home
  2. Loopia Sitebuilder (Äldre versioner)
  3. Sitebuilder: Lägga till sidnamn, beskrivning och nyckelord

Sitebuilder: Lägga till sidnamn, beskrivning och nyckelord

Denna guide gäller Sitebuilders installerade före 2020-06-23


När sökmotorer så som Google, Bing och andra kollar på din sida så är det några uppgifter som de huvudsakligen letar efter.

Du kan redigera dessa under menyvalen ”Sida” > ”Metadata”.

ss+(2015-11-10+at+11.51.25)

De viktigaste delarna att fylla i här är Sidtitel, Beskrivning och Nyckelord.

Sidtiteln är det som kommer stå i webbläsarfliken, samma ställe som det står ”Loopia FAQ | SupportWiki” på nu när du är inne på denna sida.
Sidtiteln bör vara under 70 tecken lång och bestå av ditt företags- eller hemsidenamn, ditt huvudsakliga nyckelord samt plats om möjligt. Exempel:

Bosse Bildoktor AB | Bilvård | Stockholm

Som Beskrivning bör en kort sammanfattning med max 200 tecken anges. Bygg helst upp texten runt samma ord som du senare kommer ange som nyckelord. Exempel:

Bosse Bildoktor AB är ett företag i Stockholm som utför reparationer, service och däckbyten för bilar oavsett märke för en låg kostnad. Vi har även ett prisbelönt däckhotell.

I rutan för Nyckelord listar du enstaka ord som är relaterade till ditt företag eller din hemsida. Kom ihåg att endast ange ord som är direktrelaterade. Dessa separerar man med kommatecken. Exempel:

Bosse Bildoktor AB, bilar, bil, reparationer, service, däckbyte, däckhotell, service, rekond, bilvård, Stockholm

Kom ihåg att de ord du anger som nyckelord även bör finnas med i sidans innehåll.

ss+(2015-11-10+at+11.52.46)

Tips: Det går att registrera sin sida direkt hos Google om man önskar det. Chansen är då att de, i kombination med att man fyller i ovanstående inställningar, uppmärksammar hemsidan betydligt snabbare. Detta gör man genom deras verktyg som heter Verktyg för Webbansvariga som du kan hitta här.

Was this article helpful?

Related Articles