1. Home
  2. One Click Installer
  3. Installera (Uppgradera till) Joomla 4
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Installera (Uppgradera till) Joomla 4

Installera (Uppgradera till) Joomla 4

Om man ska installera Joomla 4 här på Loopia så rekommenderar vi att man gör det via vår one-click-installer i kundzonen.
Med några få klick installeras Joomla 4 på valfri domän och databas skapas och konfigureras.

Uppgradering och manuell installation
Om du vill installera Joomla 4 manuellt eller uppgradera från en tidigare version går det givetvis också bra.
Du behöver dock lägga in två rader i sidans .htaccess-fil innan du kan påbörja installationen. Annars kommer du att få felmeddelandet: ”Failed to start the session”

Lägg till följande två rader:

php_value session.save_handler files
php_value session.save_path /var/phpsess

Påbörja sedan installationen enligt Joomlas instruktioner.