1. Home
  2. Microsoft 365
  3. Jag får felmeddelande när jag skickar till min distributionsgrupp i Microsoft 365
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Jag får felmeddelande när jag skickar till min distributionsgrupp i Microsoft 365

Jag får felmeddelande när jag skickar till min distributionsgrupp i Microsoft 365

Om du inte har gett tillgång till en grupps avsändare för en distributionsgrupp kommer användare att få följande felmeddelande:

Diagnostic information for administrators:
Generating server: DB3PR03MB042.eurprd03.prod.outlook.com
kontakt@mindoman.se
Remote Server returned '550 5.7.1 RESOLVER.RST.AuthRequired; authentication required'

För att undgå detta måste du ge avsändaren tillgång till att skicka till din distributionsgrupp. Om adressen som används är utanför din organisation, väljer du Avsändaren inom och utanför min organisation.

Du gör detta genom att logga in som en administratör här.

Microsoft 365-portalen

Väl inloggad klickar du på fliken Admin i den övre menyn.

Därefter klickar du på Lägga till användare, återställa lösenord med mera under rubriken Användare & grupper.

När sidan laddats in så klickar du på fliken Grupper.

Sedan klickar du distributionsgruppen det gäller och därefter på ikonen till höger för redigering.

Här inne bockar du sedan i rutan Låt personer utanför din organisation skicka e-post till denna grupp.

Till sist så klickar du på Spara.

Behöver du hjälp med att felsöka Microsoft 365?

Kontakta vår samarbetspartner TechBuddy så får du hjälp av en Buddy som är expert på Microsoft 365 hemma hos dig, på ditt företag eller på distans.