Flytthjälp av Webbhotell/Epost till Loopia

Loopias flyttjänst

Om du vill flytta till Loopia från en annan leverantör kan vår support mot en kostnad bistå med flytthjälp av din webbsida och e-post. För att underlätta flytten har vi satt ihop ett guide som går igenom vad vi behöver för att flytta dina tjänster till oss.

Vad flyttar vi:

I priset 1000:-/h ink moms per påbörjad timme ingår att vi flyttar domäner till Loopia inklusive webbfiler, databaser och e-post där varje adress får innehålla totalt max 5GB data.

I vår flytthjälp ingår att vi flyttar webbfiler och databas till oss och sedan uppdaterar databaspekarna att peka mot databasen hos Loopia.

Vi skapar e-postkonton hos oss med samma lösenord som tidigare och synkroniserar över de meddelanden vi hittar hos den tidigare leverantören.

Vi kan ej garantera att webbsidan ser exakt ut som den gjorde hos tidigare leverantör då eventuella modifieringar på webbsidan kan krävas för att passa vår serverstruktur. Vi är dock behjälpliga för att tipsa och ledsaga dig i rätt riktning.

I samband med flytt kommer sidan att scannas med våra vektyg för att hitta eventuell skadlig/infekterad kod. Detta för att ej riskera att skadlig kod läggs in i vår servermiljö men också för att uppmärksamma dig som sidans innehavare om detta och vilka åtgärdar som behövs för att sidan ej ska riskera att stängas ute av t.ex. Google. Vi kan hjälpa till att rensa skadlig kod inom tiden för flytthjälpen. Skulle extra tid behövas är kostnaden 500:- per påbörjad timme och detta efter överenskommelse dig som beställare av flytten.

Vad behöver vi av dig som kund:

Nödvändigt:

• FTP-inlogg till nuvarande leverantör med access till samtliga webbfiler (FTP-server, användarnamn/lösenord)
  • Inlogg till PHPMyAdmin hos nuvarande leverantör eller databasen exporterad i .sql-format.
  • Samtliga e-postkonton med tillhörande lösenord och adress till IMAP-server för att kunna synkronisera över dessa. (Servernamn, användarnamn/lösenord)
  • Auktoriseringskod för samtliga domäner (observera att det tillkommer en transferkostnad för många domännamn och att transfer av dessa kan ta 3-5 dagar innan vi är registrar och kan byta namnservrar. Dessa transferkostnader ingår ej i kostnaden av denna flyttjänst.
  • Samtliga domäner som ska flyttas till oss måste ägas av samma org eller personnummer som äger målkontot här på Loopia.
  • Innan flytten måste det säkerställas att samtliga domännamn som ska flyttas ägs av den person/det företag som äger kontot de ska flyttas till.
  • Zon-fil för domänen för att vi ska kunna lägga upp eventuella subdomäner, externa MX med mera innan vi byter till våra namnservrar.

Till stor hjälp:

• Inlogg till kundzon/administration hos nuvarande leverantör.
  • SSH-uppgifter till webbfiler och/eller databas.
  • Information om vilket CMS är sidan byggd i och vilken version.
  • Eventuella specialanpassningar hos nuvarande leverantör som vi bör känna till.

Innan flytten slutförs

Innan flytten slutförs behöver du som kund kontrollera att sidan fungerar som den gjorde tidigare. Detta görs genom att besöka http://sidansurl.loopiadns.com

Du som kund kontrollerar också att samtliga e-postkonton finns upplagda i er kundzon.

Efter att dessa steg är bekräftade uppdateras domänens DNS och det tar då 1-48 timmar innan all trafik är ompekad och går via Loopia.