1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Domännamn med svenska tecken

Domännamn med svenska tecken

För att använda domännamn med svenska tecken, såsom å ä och ö (IDN-domäner) krävs det att webbläsare och e-postprogram erbjuder stöd för detta. Mer information om IDN-domäner finner du på här.

Äldre webbläsare och e-postklienter erbjuder inte stöd för IDN-domäner, utan att man behöver installera ett tilläggsprogram (plugin).

Praktiskt taget alla moderna webbläsare erbjuder stöd för IDN-domäner, men när det kommer till e-post så är IDN-stödet ofta begränsat.

Vi brukar därför rekommendera våra kunder att se IDN-domäner som ett komplement till translittererade domännamn (domännamn utan svenska tecken).