1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. DDclient (Linux och UNIX)

DDclient (Linux och UNIX)

DDclient är en Perl-klient som används för att uppdatera sin IP adress dynamiskt via sin Linux eller UNIX -maskin. Om det inte finns något färdigt installationspaket för den distribution du använder går källkoden att ladda hem via deras hemsida:

Redigera inställningsfilen

Redigera inställningsfilen (/etc/ddclient/ddclient.conf)

Exemplet nedan kontrollerar var 300 sekund om maskinen har bytt IP adress som då uppdaterar mindoman.se och dess wildcard, om den har ändrats.

daemon=300
ssl=yes

##
## LoopiaDNS (www.loopia.se/loopiadns/)
## (supports variables: wildcard,mx,backupmx)
##
protocol=dyndns2
custom=yes
server=dyndns.loopia.se
use=web, web=dyndns.loopia.se/checkip,
web-skip='Current IP Address:'

login=mindoman.se
password=losenord

wildcard=yes
mindoman.se

Om du vill lägga till flera domäner så lägger du dem i samma rad och separerar dem med kommatecken. Ett exempel på hur det kan se ut visas nedan:

mindoman.se,sub.mindoman.se,www.mindoman.se

Det finns också ett exempel på en konfigurationsfil som du kan ladda ned här. Mer information om vilka ytterligare möjligheter DynDNS-stödet ger hittar du här.