1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Om DynDNS-stödet

Om DynDNS-stödet

Denna artikel beskriver de möjligheter DynDNS-stödet som Loopia erbjuder. Loopia har stöd för följande i GET:

system

Loopia stödjer endast system=custom.

Frivillig
Ja
Förinställt
custom

hostname

Här anger du domännamnen som du vill uppdatera separerade med kommatecken.

Frivillig
nej

myip

Vilken IP adress som Loopia ska uppdateras till.

Frivillig
nej

wildcard

Slår på eller av wildcard.

Möjliga värden
ON | OFF | NOCHG (NOCHG gör att inga förändringar genomförs)
Förinställt
OFF

mx

Anger vilken e-postserver som ska hanetera e-posten för domännamnet. Notera att värden du anger måste peka mot ett IP-nummer, om inte kommer alla MX-inlägg att tas bort.

Frivillig
Ja

backmx

Anger om e-postservern som angavs ska sättas som en sekundär e-postserver.

Möjliga värden
YES | NO
Frivillig
Ja
Förinställt
NO

Exempel

Följande är ett exempel på en tillåten GET till Loopia:

GET /?
system=custom
&hostname=myhost.com
&myip=11.22.33.44
&backmx=YES
HTTP/1.0
Host: dyndns.loopia.se
Authorization: Basic username:password
User-Agent: myclient/1.0 me@null.net

Notera att allt från GET till HTTP/1.0 ska vara på samma rad. För att du skall kunna logga in korrekt och uppdateringen skall fungera behöver användarnamn och lösenord vara base64-kodade. Du hittar en base64-omkodare på följande adress: https://webnet77.com/cgi-bin/helpers/base-64.pl.

Hur kan jag se min IP adress?

Genom att använda dig av adressen nedan kan du se vilken IP adress du har.

Vad är adressen till er DynDNS server?

Adressen som du ska ange i din DynDNS klient är följande: